A nagyobb testvérek számozásához igazodnak az új Intel Atom megoldások

2015. február 27.
1.4411
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
petike737 profilja, adatai
petike737
Az asztali gépekbe szánt Intel megoldások piacán viszonylag egyszerű kiigazodni, hiszen az i3, i5 és i7 jelzővel ellátott modellek szépen sorban követik egymást az erő és a teljesítmény terén, ám az egyre népszerűbb Intel Atom család nem ilyen jól skálázott.

Erre az Intel szakemberei is rájöttek, így hamarosan jóvál átláthatóbb lesz ez a család is, hiszen bevezetik az Intel Atom X3, Atom X5 és Atom X7 jelzőket, melyek természetesen az asztali társak példáját követve helyezkednek el a palettán. Így az Intel Atom X3-as processzorok képviselik majd a belépőszintet, kevesebb maggal és gyengébb órajelekkel, míg az Atom X5-ös egységek már megnövekedett magszámot és teljesítményt kínálnak.

Az Intel Atom X7 lesz a felsőkategória védjegye, így ha a későbbiekben ilyen processzort látunk egy kiszemelt táblagép vagy okostelefon specifikációs adatlapján, akkor könnyebb lesz rá igent mondanunk. Az Intel Atom megoldások egyébként egyre népszerűbbek a piacon, számos okostelefon mellett már Windows 8-as és androidos táblagépekben is találkozhatunk velük, ráadásul sokszor korrekt árazás mellett.
3 hozzászólás

Bbeennccee98

6 éve, 14 napja

Ez nagyon jó ötlet!

válasz erre

WarriorAutobot

6 éve, 14 napja

Nem egy rossz újítás.
Az i családot ezért szeretem mert könnyű eligazodni benne, de most már az atom családban is könnyű lesz.
Mondhatni ez atom jó.

válasz erre

totyak

6 éve, 14 napja

Ez egy igazán pozitív hír. Nem egyszer belefutottam már, hogy nem tudtam két processzor közül melyik a jobb a neve alapján. Videokártyáknál is így vagyok.

válasz erre

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljaWickedSick profiljanurbanu profiljaGargameth profilja