A Mozilla lassít a Firefox frissítési ütemén

2012. január 20.
1.6081
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A napokban felröppent hírek szerint a Mozilla lassít a nagy népszerűségnek örvendő Firefox böngészőjének frissítési ütemén.

A konkurens termékekhez hasonlóan, új verzió megjelenésekor a Firefox is automatikusan felajánlja a frissítés telepítését, azonban a Mozilla nemrég megjelent, 9-es számozást viselő webböngészője esetében pont ez a folyamat okozott problémát, ugyanis a megjelenésének másnapján már kénytelenek voltak közzétenni a 9.0.1-es hibajavítást, ami viszont csak a szoftverben felmerülő problémák kis részét volt képes kiküszöbölni.

A Firefox 9-cel történtek hatására döntött úgy a vállalat, hogy a frissítési ütemtervet visszafogja, ezáltal remélhetőleg több idő jut a böngészőben található hibák felderítésére és korrigálására, de emellett az sem elhanyagolható szempont, hogy a frissítési procedúrákat kiszolgáló szerverek terheltsége is drasztikusan csökken.

Az egyelőre nem derült ki, hogy az új elképzelés milyen mértékben befolyásolja a korábbi terveket, miszerint a Firefox főverziói hathetes ciklusonként fognak megjelenni, viszont a vállalat elmondása szerint az új rendszertől függetlenül a felhasználó manuálisan bármikor frissítheti a programot. A Firefox most készülő 10-es kiadásának végleges változata várhatóan e hónap végén, vagyis január 31-én fog megérkezni.
2 hozzászólás

skyman

13 éve, 3 hónapja és 17 napja

Nekem valahogy sose jött be az a mozilla böngésző. Eddig valami 3-as firefox volt a gépen, épp pár napja frissítettem meg, de csak azért mert már nagyon kiabált, hogy nagyon elavult.

válasz erre

Vendég

13 éve, 3 hónapja és 17 napja

Engem sosem érdekel milyen verzió van fent. Ha kell frissítek. De azt nem hiszem hogy 6 hetente eddig is tudtak volna valami újat beletenni....

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaM.O.R.P.H. profiljatotyak profilja