A Mojang nem lesz jelen az idei E3-on, mert azzal a SOPA-t támogatnák

2012. május 07.
1.6321
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Cpt_Nihil profilja, adatai
Cpt_Nihil
Az utóbbi években a Minecraft mögött álló vállalat is a legelismertebb olümposzi fejlesztők köreiben mozog, és ilyen minőségében mondhatni egyenesen hivatalos lenne az olyan jelentős gaming eseményekre, mint amilyen az E3 - csakhogy nem lesz ott.

A különös elhatározás mögött azonban komoly indok áll. A vezérigazgató, Carl Manneh nyilatkozata szerint az E3-at szervező egyesület támogatja a mértéktelen internetes cenzúrával fenyegető SOPA-t.

A konvenció mögött álló szervezet támogatja az Egyesült Államokban a SOPA kezdeményezést. Mi ellene vagyunk és nem áll szándékunkban azokat támogatni, akik támogatják a SOPA-t, ez ilyen egyszerű. Tehát nem megyünk.

Az E3-on való részvétel ugyan meglehetősen költséges a fejlesztők/kiadók számára, ám hosszabb távon hatványozottan jövedelmező lehet - a Mojang tehát jelentős áldozatot mutat be az elvek oltárán. Ám még mielőtt mártírként tekintenénk a vállalatra, ne feledkezzünk meg arról, hogy egy ideje már nekik sem kell anyukájuktól pénzt kérni a Family Frost dallamának hallatán.
1 hozzászólás

Vendég

12 éve, 11 hónapja és 24 napja

Az kemény. Egyre kevesebben lesznek kint am.

válasz erre
 
Minden hír, videó és cikk
E3 2012
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja