A MediaTek segítségével lépne be a mobil piacra az AMD

2015. március 11.
1.4031
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
petike737 profilja, adatai
petike737
Érdekes piaci hírek bukkantak fel az AMD és a MediaTek kapcsán, hiszen a két vállalat látszólag igencsak különböző piacon mozog, ám közös a érdekek könnyen összehozhatják őket.
Advertisement

Ez a közös érdek pedig a piaci részesedés növelése és a portfólió szélesítése, A tárgyalások állítólag arról szólnak, hogy a mobil SoC megoldások piacán nagyjából 23 százalékos részesedéssel rendelkező MediaTek számára fejleszt grafikus gyorsítókat az AMD. Ez mindkét vállalatnak jövedelmező lehet, hiszen a MediaTek egy igen ismert névvel erősíthetné mobil megoldásait, míg az AMD belepiszkálhat az Intel és az NVIDIA dolgaiba is, illetve ezzel az új piaccal akár komoly bevételhez is juthatnak.

A piacvezető Qualcomm kizárólagos joggal rendelkezik az Adreno gyorsítókhoz, az NVIDIA saját megoldásait egyelőre nem sokan építik be, míg az Intel, az Apple és a MediaTek is PowerVR grafikus megoldását használja. A Samsung sok helyen ARM Mali fejlesztést használ, de a hírek szerint ők is saját grafikus egységen dolgoznak.
3 hozzászólás

totyak

9 éve, 9 hónapja és 19 napja

Még jól is elsülhet a dolog. Berobban egy új cég az amúgy elég szűk piacra, szerintem nagy esélye van a térhódításra. Főleg, ha sokan választják a megoldásait.

válasz erre

rDAVE

9 éve, 9 hónapja és 19 napja

Szeretem az AMD-t, de most még egy másik GPU... Játék téren így is eléggé optimalizálatlan a droid vonal. Az Nvidia is bosszantó, több exkluzív játékot is írtak rá.

válasz erre

kpal

9 éve, 9 hónapja és 19 napja

Adreno toppon van .

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja