A Lenovo bemutatta új ThinkPad X120e noteszgépét

2011. január 04.
3.5801
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A Lenovo az elmúlt napok folyamán bejelentette, hogy egy újabb hordozható géppel bővítette ki a termékpalettáját.

Az újonnan beharangozott noteszgép a gyártó üzleti szegmenst célzó ThinkPad családjának legfiatalabb tagja, az üzletek kínálatában pedig Lenovo ThinkPad X120e típusjelzéssel fog felbukkanni. Az újdonság különlegessége, hogy már az Advanced Micro Devices legújabb fejlesztésű, Brazos névvel illetett Fusion mobil platformjával van tervezve.

A mini laptop hordozhatóságára nem lehet panasz, ugyanis mindössze 282 X 189 X 15,6 - 29,5 milliméteres méretekkel dicsekedhet, ami mellé alig 1,31 kilogrammos tömeg párosul (standard akkumulátorral). A konfiguráció egy 11,6 inches szélesvásznú kijelzővel van építve, ami az 1366 X 768-as natív felbontással rendelkezik. A képernyő keretéből természetesen nem hiányzik a ma már alapfelszereltségnek tekinthető webkamera, valamint a mikrofon sem.

Az új Lenovo ThinkPad X120e az AMD E-350-es Zacate APU-jával (accelerated processing unit) van építve, ami két darab 1,60 GHz-re hangolt x86-64 Bobcat processzormagot, valamint egy AMD Radeon HD 6310-es grafikus chipet tartalmaz. Az integrált GPU-nak köszönhetően az ultrahordozható teljes körű DirectX 11 és harmadik generációs Unified Video Decoder (UVD 3) támogatással dicsekedhet, és ezek mellett persze az 1080p felbontású HD videotartalmak lejátszása sem jelent neki semmiféle problémát.

Az újdonság DDR3-as memóriarendszere maximális kiépítésben 4 GB RAM-ot tartalmaz, az adattárolók kínálatában pedig hagyományos merevlemezek 250 GB-os és 320 GB-os, míg szilárdtest-meghajtók 128 GB-os tárolókapacitással képviseltetik magukat. A gép hálózati rendszerét egy egyelőre ismeretlen típusú Ethernet kontroller, és egy 802.11b/g/n szabványú (vagy a/b/g/n) WiFi modul alkotja, de a lista igény esetén tovább bővülhet még egy Bluetooth adapterrel, és egy 3G modemmel is. A külső részen található egy több formátum kezelésére felkészített kártyaolvasó, egy hagyományos D-Sub VGA és egy HDMI kimenet, három darab 2.0-ás USB port, egy RJ-45 LAN, valamint az integrált hangkártya mikrofon és fejhallgató csatlakozója.

A noteszgépet az előtelepített Microsoft Windows 7 operációs rendszer különböző változataival, és egy három- vagy egy hatcellás Lithium-Ion akkumulátorral szállítja a cég, amik közül a szerényebb teljesítményű 6,5 óra folyamatos üzemidőt képes biztosítani. Az új Lenovo ThinkPad X120e szállítását februárban kezdi meg a gyártó, az árcéduláján pedig 400$-os összeg fog szerepelni.
1 hozzászólás

totyak

11 éve, 7 hónapja és 15 napja

Nem volt egy atomreaktor a gép, de legalább az ára sem verte a plafont.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja