A Lenovo bejelentette új ThinkPad X130e laptopját

2011. december 07.
1.8471
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A Lenovo az elmúlt napokban bejelentette, hogy újabb taggal bővítette ki a hordozható gépeinek termékpalettáját.

A frissen reflektorfénybe állított újdonság a gyártó ThinkPad X szériájának legfiatalabb tagja, ami az üzletek kínálatában Lenovo ThinkPad X130e típusjelzéssel fog felbukkanni. Az új laptoppal a gyártó kifejezetten az oktatási szegmenst célozza meg, így nem meglepő, hogy a ThinkPad X130e már megerősített külsővel lett tervezve, aminek köszönhetően a gyártó elmondása szerint lényegesen strapabíróbb, mint az X120e jelzést viselő elődje.

A Lenovo meglehetősen szűkszavúan nyilatkozott a gép technikai specifikációjáról, de azért a fontosabb paraméterekre így is fény derült. A noteszgép egy egyelőre ismeretlen felbontású, 11,6 inches szélesvásznú kijelzővel van tervezve, aminek a keretében egy webkamera és egy mikrofon kapott helyet. A Lenovo ThinkPad X130e háromféle kiépítésben lesz elérhető, amik közül kettő az Advanced Micro Devices, egy pedig az Intel platformjára épül. Az AMD-s kínálatban az AMD Fusion E-300-as és E-450-es APU-k (Accelerated Processing Unit) szerepelnek, míg az Inteles rendszer alapját a második generációs Core i3-2367M-es ULV (Ultra Low Voltage) központi feldolgozó képezi. A DDR3-as memóriarendszer alapesetben 2 GB RAM-mal van feltöltve, de a gyártó igény esetén akár 8 GB-ig is bővítheti, az adatok tárolásáról pedig egy 320 GB-os vagy egy 500 GB-os hagyományos merevlemez gondoskodik.

A laptop hálózati rendszerérét egy Ethernet kontroller, egy WiFi modul, és egy 3.0-ás Bluetooth adapter alkotja. A külső részen található egy több formátum kezelésére felkészített kártyaolvasó, míg a portok választékában a D-Sub VGA, a HDMI, az USB 2.0, az RJ-45 LAN, valamint az integrált audiorendszer csatlakozói szerepelnek. A rendszer energiaellátásáért egy hatcellás akkumulátor felel, ami a hivatalos adatok szerint 8,5 óra folyamatos üzemidőt képes biztosítani. Az új Lenovo ThinkPad X130e december 20-tól lesz megrendelhető 469 dolláros indulóáron.


A Lenovo bejelentette új ThinkPad X130e laptopját - 2. kép



A Lenovo bejelentette új ThinkPad X130e laptopját - 3. kép

5 hozzászólás

totyak

13 éve, 5 hónapja és 9 napja

Vendég írta:
Pedig ennyiért ez nagyon jó kis lapi
Nem kétlem, hogy jó, de ha egyszer nekem drága, akkor 10x ilyen jó is lehetne, akkor sem tudnám megvenni.
Mondjuk annyira nincs új notira szükségem, mert ha játszani akarok, arra itt az asztali gép, ha meg csak netezni, arra jó a 8 éves HP notim is.

válasz erre

Shade

13 éve, 5 hónapja és 9 napja

Nekem mindegy milyen, netezni lehessen rajta és olcsó legyen.

válasz erre

Vendég

13 éve, 5 hónapja és 9 napja

Pedig ennyiért ez nagyon jó kis lapi

válasz erre

totyak

13 éve, 5 hónapja és 9 napja

Marha jók ezek a notik, csak nem az én árkategóriám sajnos. Pedig kéne már egy normális, mert a mostani már halódik.

válasz erre

Shade

13 éve, 5 hónapja és 9 napja

feketén jó, de a másik elég randa...

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja