A Leadtek is elkészült új GTX 580-as gyorsítójával

2010. november 10.
2.1941
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Ahogy arra már az nVidia bejelentésekor számítani lehetett, a különböző gyártók színeiben pompázó GeForce GTX 580-as grafikus gyorsítók egymás után bukkannak fel.

A sorból természetesen az nVidia kizárólagos partnereként számon tartott Leadtek Research sem kíván kilógni, ugyanis a mai napon hivatalosan is bejelentette az előbb említett újdonságra épülő saját megoldását. A Leadtek WinFast GTX 580 névre keresztelt gyorsító hűtéséről az nVidia referencia megoldásánál már megismert, dupla kártyahelyet elfoglaló rendszer gondoskodik.

A Leadtek WinFast GTX 580 a 40nm-es gyártástechnológiával előállított, Fermi alapokra építkező GF110-es grafikus feldolgozóval van felvértezve, ami 512 darab CUDA magot és 64 darab textúrázó egységet tartalmaz, a 384bit-es interfészen keresztül pedig 1536MB GDDR5 videomemóriát képes elérni. A videokártya órajelei hűen követik az nVidia ajánlását, vagyis a GPU sebességét 772MHz-re, míg a shader egységekét 1544MHz-re hangolták be a mérnökök, az előbb említett 384bit-es GDDR5 memóriarendszer pedig az 1002MHz-es valós frekvencián üzemel, ami 4008MHz-es effektív teljesítményt eredményez.

A hátlapi panelen kialakított csatlakozók választékában két darab DVI és egy mini HDMI szerepel, de a nyomtatott áramkörről persze nem hiányzik a már jól ismert nVidia SLI csatolófelület sem, így igény esetén könnyedén kialakítható akár a többkártyás grafikus konfiguráció is. Az újdonság 244W-os TDP értékkel rendelkezik, a működéséhez szükséges plusz energiát pedig hat-, valamint egy nyolctűs PCI Express tápcsatlakozó szolgáltatja.

A gyorsítókártya természetesen már rendelkezik teljes körű DirectX 11 és OpenGL 4.1 támogatással, amiket az nVidia már jól megszokott PhysX, CUDA, PureVideo HD, valamint a legújabb fejlesztésű 3D Vision Surround technológiája egészít ki. Az új Leadtek WinFast GTX 580 várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre sajnos nem közölt részleteket.


A Leadtek is elkészült új GTX 580-as gyorsítójával - 2. kép



A Leadtek is elkészült új GTX 580-as gyorsítójával - 3. kép

1 hozzászólás

skyman

14 éve, 6 hónapja és 15 napja

Háá nekem marhára tetszik ez az auto feelinf a tetejénröhögő smiley bár tök felesleges szentem a gépben ugysem látsziknyelvnyújtó smileynyelvnyújtó smiley
de jopofamosolygó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja