A Leadtek is bejelentette új GTS 450-es gyorsítóját

2010. szeptember 16.
2.2021
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az nVidia GeForce grafikus gyorsítókra specializálódott Leadtek Research a napokban bejelentette, hogy újabb taggal bővítette ki a videokártyáinak termékpalettáját.

A frissen reflektorfénybe állított újdonság az nVidia legfiatalabb GeForce GTS 450-es modelljére épül, az üzletek kínálatában pedig Leadtek WinFast GTS 450 Extreme típusjelzéssel fog megjelenni. A kártya hűtéséről egy egyedi fejlesztésű, hővezető csövekkel felvértezett hűtőrendszer gondoskodik, ami a hivatalos adatok szerint 12 Celsius-fokkal alacsonyabb hőmérsékleten képes tartani a GPU-t, mint az nVidia referencia megoldása.

Az új videokártya a 40nm-es gyártástechnológiával előállított, 192 darab CUDA maggal és 32 darab textúrázó egységgel rendelkező GF106 kódnevű grafikus feldolgozóval van tervezve, ami egy 128bit-es interfészen keresztül 1024MB GDDR5 videomemóriát képes elérni. A Leadtek WinFast GTS 450 Extreme GPU-jának sebességét 783MHz-ről 850MHz-re hangolták át a tervezők, a 128bit-es GDDR5 memóriarendszer viszont meglepő módon az előírásos 3600MHz-es effektív frekvencián üzemel, a shader egységek teljesítményéről pedig a gyártó nem közölt információt. A referencia változathoz hasonlóan a hátlapi panelen két darab DVI és egy mini HDMI kimenet lett kialakítva, a kétkártyás grafikus konfiguráció kiépítését pedig a nyomtatott áramkör nVidia SLI csatolófelülete teszi lehetővé. A gyorsító a működéshez szükséges plusz energiát egy hattűs PCI Express tápcsatlakozón keresztül nyeri.

A videokártya már rendelkezik teljes körű DirectX 11 és OpenGL 4.0 támogatással, de a felszereltségéből természetesen nem hiányzik még az nVidia már jól ismert PhysX, CUDA, PureVideo HD, valamint a legfrissebb fejlesztésű 3D Vision Surround technológiája sem. Az új Leadtek WinFast GTS 450 Extreme pontos megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre sajnos nem közölt részleteket.
5 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

10 éve, 11 hónapja és 22 napja

[Tiltott felhasználó!]

Shade

10 éve, 11 hónapja és 23 napja

totyak írta:
Nem kell lehúzni, jó kártya ez a leírások alapján.
Az lehet, hogy nem rosz, de neméri meg megvenni.

válasz erre

skyman

10 éve, 11 hónapja és 23 napja

Hát biztos gyorsabb az auto mint a kari
DE amugy meg nem rossz, bár nagyban számitana az ára is, ha lenne:/

válasz erre

totyak

10 éve, 11 hónapja és 23 napja

Shade írta:
Ebben a kariban a leggyorsabb a dobozán lévő autó.
Nem kell lehúzni, jó kártya ez a leírások alapján.

válasz erre

Shade

10 éve, 11 hónapja és 23 napja

Ebben a kariban a leggyorsabb a dobozán lévő autó.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

gery1113 profiljarDAVE profilja