A Leadtek is bejelentette új GT 430-as gyorsítóját

2010. október 15.
2.1381
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Ahogy arra már az nVidia bejelentésekor számítani lehetett, a nagyobb gyártók egymás után kezdték bejelenteni a saját fejlesztésű GeForce GT 430-as grafikus gyorsítóikat.

A sorból természetesen az nVidia videokártyákra specializálódott Leadtek Research sem akar kilógni, ugyanis a napokban bejelentette az előbb említett újdonságra épülő termékét. A Leadtek WinFast GT 430 névre keresztelt gyorsító hűtéséről egy egyetlen kártyahelyet elfoglaló, hagyományos felépítésű rendszer gondoskodik.

A gyártó elmondása szerint az alkalmazott hűtés közel 10%-kal alacsonyabb hőmérsékletet képes biztosítani, mint az nVidia referencia megoldása. A Leadtek WinFast GT 430 a 40nm-es gyártástechnológiával előállított GF108-as grafikus feldolgozóval van felvértezve, ami 96 darab CUDA magot tartalmaz, a 128bit-es memóriainterfészen keresztül pedig 1024MB DDR3 VRAM-ot képes elérni. A gyorsítókártya órajelei megfelelnek az nVidia referencia értékeinek, vagyis a GPU sebességét 700MHz-re, míg a shader processzorokét 1400MHz-re hangolták be a mérnökök, a 128bit-es DDR3 memóriarendszer pedig a 900MHz-es valós frekvencián üzemel, ami 1800MHz-es effektív teljesítményt eredményez.

A hátlapi panelen az eddigi GT 430-as modelleknél már megszokott portok lettek kialakítva, vagyis a monitoroknak egy D-Sub VGA, egy HDMI és egy DVI kimenet biztosít csatlakozási lehetőséget. A videokártya felszereltségéből természetesen nem hiányzik a teljes körű DirectX 11 és OpenGL 4.0 támogatás sem, amiket a 3D-s Blu-ray rendszer kezelése, valamint az nVidia már jól megszokott CUDA, PhysX és PureVideo HD technológiája egészít ki. Az új Leadtek WinFast GT 430 várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre sajnos nem közölt részleteket.


A Leadtek is bejelentette új GT 430-as gyorsítóját - 2. kép

1 hozzászólás

totyak

10 éve, 9 hónapja és 16 napja

Normál hűtője van, de miért? Olyan nehéz lett volna dual slotosra csinálni? Irgum-burgum

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Marduk profiljaGargameth profiljarDAVE profiljaTotosama profiljagery1113 profilja