A Lantic is bemutatta új GTX 580-as videokártyáját

2010. november 12.
1.5541
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Továbbra is folytatódik a különböző gyártók színeiben pompázó GeForce GTX 580-as grafikus gyorsítók áradata, ezúttal az nVidia GeForce és AMD Radeon videokártyákat is felvonultató Lantic Technology állította reflektorfénybe az előbb említett modellre épülő újdonságát.

A frissen beharangozott gyorsító az nVidia referencia áramkörére épül, és a hűtéséről is az alapmodellnél már megismert dupla kártyahelyet elfoglaló, hőkamrás hűtőrendszer gondoskodik.

A nemes egyszerűséggel csak Lantic GeForce GTX 580 névvel illetett videokártya a 40nm-es gyártástechnológiával előállított GF110-es grafikus feldolgozóval rendelkezik, ami 512 darab CUDA maggal és 64 darab textúrázó egységgel van felvértezve, a 384bit-es memóriainterfészen keresztül pedig 1536MB GDDR5 VRAM-ot képes elérni. A grafikus vezérlő órajelei hűen követik az nVidia által előírt értékeket, vagyis a GPU sebességét 772MHz-re, míg a shader processzorokét 1544MHz-re hangolták be a tervezők, az előbb említett 384bit-es GDDR5 memóriarendszer pedig az 1002MH-es valós frekvencián üzemel, ami 4008MHz-es effektív teljesítményt eredményez.

Az eddig látott társaihoz hasonlóan, a Lantic újdonsága is a különféle kijelzők fogadásához két darab DVI és egy mini HDMI kimenettel van ellátva, míg a nyomtatott áramkörén kialakított nVidia SLI csatolófelület a többkártyás grafikus konfiguráció kiépítését teszi lehetővé. A videokártya természetesen már rendelkezik teljes körű DirectX 11 és OpenGL 4.1 támogatással is, amiket az nVidia már jól ismert PhysX, CUDA, PureVideo HD, valamint a 3D-s megjelenítést garantáló 3D Vision Surround technológiája egészít ki. Az új Lantic GeForce GTX 580 várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre sajnos nem közölt részleteket.
nincs még hozzászólás

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

gery1113 profiljamarco profilja