A Journey készítője szerint a mai videojátékok "nem elég jók a felnőttek számára"

2012. május 18.
1.6591
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Cpt_Nihil profilja, adatai
Cpt_Nihil
A "videojáték" kifejezés hallatán sokan kizárólag a fiatalságra asszociálnak, noha a gaming világban a felnőttek is jelentős szerepet töltenek be - Jenova Chen szerint azonban határozottan kevesebb figyelmet szentelnek nekik a fejlesztők.

A játékok zöme meglehetősen elrugaszkodik a valóságtól, és bár az élénk fantázia vitathatatlanul a fejlesztők becsületére válik, a "valóságfaktornak" ezek a játékok egyre kisebb teret engednek - márpedig a Journey készítője szerint éppenséggel a "releváns" témák azok, amik nagymértékben foglalkoztatják a felnőtteket.

A legjobban azt fájlalom a videojátékok terén, hogy nem elég jók a felnőttek számára.

A felnőtteknek intellektuális stimulációra van szükségük ahhoz, hogy élvezzenek valamit; olyanra, aminek köze van a valós élethez. A pókerjáték arra tanít, hogyan verd át az embereket, és ennek köze van a valósághoz. Egy távcsöves puskával véghez vitt headshotnak nem sok köze van az élethez. A játékoknak intellektuális szempontból relevánsabbnak kéne lenniük.

Mélységre is szükség van. A kaland adva van - a kaland izgalma -, de libabőrre is szükség van.

Chennek azonban szemlátomást nem csak a szája jár. Nyilatkozatában a fejlesztő szolidan megszellőztette a thatgamecompany legújabb projektjét is, ami történetesen éppen ilyen élményt hivatott világra hozni.

Képes-e egy játék arra, hogy olyan érzéseket váltson ki belőled és egy másik emberből, amelyek megérintik a felnőtteket? Már dolgozom rajta. Emocionális játékokat csinálok, méghozzá intellektuálisan relevánsnak; olyan játékokat, amelyek lehetőséget adnak az embernek arra, hogy kapcsolatba lépjenek egymással és találkozzanak.
2 hozzászólás

Vendég

12 éve, 11 hónapja és 14 napja

Teljesen egyetértek vele. 10-15 éve sokkal játszhatóbb játékok voltak.

válasz erre

Vendég

12 éve, 11 hónapja és 14 napja

jo. oke. de... mivan?? mosolygó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljasad56guy profilja