A játékok felhő-alapú streamelését is támogatja majd az új Xbox?

2012. június 19.
2.0201
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Cpt_Nihil profilja, adatai
Cpt_Nihil
Egy nem éppen friss, mindazonáltal szerfelett kimerítő, állítólag "belső" dokumentumra akadtak nemrégiben a Scribd szerkesztői - olyanra, amely 52 oldalon keresztül taglalja a "Durango" álnevet viselő next-gen Xbox okosságait.

A 2010-es bilétát viselő anyag tartalmának valódiságát mindeddig nem erősítette meg a Microsoft, egyes szájtok szerint azonban jó okunk van azt feltételezni, hogy a benne foglaltak hiteles információk, még ha a vállalat időközben jelentős változtatásokat is eszközölt a jövő generációját illető tervein...

A dokumentum szerint az "Xbox 720" néven emlegetett konzol, amely 299 ropogós dollárt kóstál majd, beépített 3D támogatással és hat vagy nyolc CPU maggal, illetőleg 4GB DDR memóriával felvértezve látja meg a napvilágot, továbbá 3 extra mag biztosítja majd, hogy a korábbi Xbox-játékokat is futtathassuk rajta. És ez még korántsem minden.

Amennyiben hihetünk a szóban forgó dokumentumban foglaltaknak, úgy a "2013-ban megjelenő" Xbox 720 2015-től képes lesz a felhőből streamelni az egyes játékokat, s általa olyan szolgáltatásokra is előfizethetünk, mint amilyen az XTV, illetőleg a Netflix és LastFM média appok szolgálatira is igényt tarthatunk.

A következő Xbox megjelenésével állítólag a Kinect mozgásérzékelő is érdemi változásokon megy majd keresztül: az adott információk szerint fokozva lesz a rendszer pontossága és hangfelismerése, a sztereó képalkotás sem okoz majd neki nehézséget, illetőleg 4 játékossal is képes lesz egyszerre megbirkózni.

Hogy igazán méltó felszereléssel várjuk Marty McFly érkezését, az Xbox 720 2014-től az AR Glass, azaz a "Bővített Realitást" nyújtó szemüvegeket is támogatni fogja - a légdeszkákra azonban úgy fest, várnunk kell még egy keveset...

Ez mind szép és jó, azonban még mielőtt anyagi megfontolásból lemondanánk a jövő heti romantikus vacsorát, netán mindjárt szakítanánk életünk hús-vér párjával, ne feledjük, hogy mindez egyelőre nem több puszta pletykánál és továbbra is megerősítésre vár. Ámbár tény: valóságos időmilliárdosnak kellene lenni ahhoz, hogy valaki 52 oldalt számláló hamis dokumentumot állítson össze.
5 hozzászólás

rDAVE

12 éve, 9 hónapja és 16 napja

Vendég írta:
Kinectre ráfér a javítás az biztos!röhögő smiley
Elég az is ha megkapjuk azt amit bemutatókon használnak, mert érdekes módon ott mindig jobban megy. röhögő smiley

válasz erre

Vendég

12 éve, 9 hónapja és 16 napja

Kinectre ráfér a javítás az biztos!röhögő smiley

válasz erre

Vendég

12 éve, 9 hónapja és 16 napja

Én elbírnék viselni egy olyan szemcsit ami egy monitor röhögő smiley és akkor "belcseppenél" a játékba kezeddel a kontrellerel

válasz erre

Vendég

12 éve, 9 hónapja és 16 napja

Jól hangzik, biztos hogy ilyen dolgokkal kell előállni, ha sikeresek akarnak lenni.

válasz erre

Braddock

12 éve, 9 hónapja és 16 napja

Ennek a 90% felesleges lesz!

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljarDAVE profilja