A HP piacra dobta új Slate 500-as táblagépét

2010. december 04.
1.8491
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A legfrissebb külföldi hírek szerint a Hewlett Packard megkezdte az eredetileg még októberben bemutatott, HP Slate 500 típusjelzéssel ellátott táblagépének a szállítását, és az már megrendelhető a gyártó hivatalos honlapjáról 799$-os indulóáron.

A szóban forgó újdonság különlegessége, hogy az Intel platformja köré épül, a háttértárolóján pedig a Microsoft Windows 7 operációs rendszere kapott helyet. A gép hordozhatóságára nem lehet panasz, ugyanis mindössze 234 X 147 X 15 milliméteres méretekkel büszkélkedhet, ami mellé alig 680 grammos tömeg párosul.

A rendszer frontrészét egy 8,9 inches, LED háttérvilágítású kapacitív érintőképernyő alkotja, ami az 1024 X 600-as (WSVGA) natív felbontással rendelkezik. Az új HP Slate 500 az Intel US15W chipkészlet köré épül, és az Intel 1,86GHz-es Hyper-Threading támogatású Atom Z540-es központi feldolgozójával van felvértezve, ami mellé egy 2GB 800MHz-es RAM-mal feltöltött memóriarendszert társítottak a tervezők (nem bővíthető). A képi megjelenítésért az integrált Intel Graphics Media Accelerator 500-as grafikus processzor felel, amit a gyártó kiegészített még a Broadcom Crystal HD chipjével is, aminek köszönhetően a rendszer könnyedén megbirkózik az olyan komolyabb videoteljesítményt igénylő feladatokkal is, mint például az 1080p felbontású videotartalmak lejátszása.

Az adatok tárolásáról maximális kiépítésben egy 64GB-os szilárdtest-meghajtó (SSD) gondoskodik, a különféle hálózatokhoz való kapcsolódást pedig egy 802.11b/g/n szabványú WiFi modul és egy Bluetooth adapter garantálja. A táblagép külső részén található egy dokkoló port, egy SD formátum kezelésére felkészített kártyaolvasó (SDHC és SDXC kompatibilis), egy mikrofon, egy 3M pixeles és egy 0,3M pixeles webkamera, egy sztereó hangszórópár, egy USB 2.0, valamint az integrált audiorendszer fejhallgató csatlakozója, de a dokkoló egység használatával a portok választéka tovább bővül egy HDMI kimenettel és két darab USB 2.0 konnektorral.

A gépet a fent említett Microsoft Windows 7 Professional változatával, vagy igény esetén egy FreeDOS operációs rendszerrel, és egy kétcellás akkumulátorral szállítja a Hewlett Packard, ami a hivatalos adatok szerint több, mint öt óra folyamatos üzemidőt képes biztosítani.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Monyo profiljaKisember001 profiljamarco profiljaXTomiX0029 profilja