A HP közzétette az Isis böngésző forráskódját

2012. február 16.
1.5781
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Már korábban beszámoltunk róla, hogy a Hewlett Packard a tavaly év végén bejelentette a webOS névre keresztelt operációs rendszerének közzétételét, aminek az első lépéséről január végén magunk is megbizonyosodhattunk.

Korábbi ígéretéhez híven a vállalat ennyinél még nem állt meg, ugyanis az elmúlt napok folyamán újabb forráskódokat tett közkinccsé, mégpedig a webOS Isis névre keresztelt, WebKit alapokra építkező böngészőét, illetve a QtWebKit bővítményeit, amiknek a sora a hírek szerint hamarosan tovább fog bővülni.

A webOS egy mobil eszközökre kihegyezett, Linux alapú rendszer, ami viszont már a vállalat által fejlesztett felhasználói réteggel van ellátva. A frissen megérkezett Isis böngésző rendelkezik Netscape Plugin API támogatással, viszont nem tartalmaz beépített Flash-t, de olyan rendszerek esetén, ahol az beépülőként jelen van, természetesen minden gond nélkül kezeli.

A Hewlett Packard bejelentéséből kiderült, hogy erre a hónapra még van meglepetés a tarsolyában, ugyanis február végére várható az Enyo widgetek forráskódjának megjelenése is, bár pontosabb időpontot nem közölt. A webOS Isis böngészőjének forráskódja, persze a hozzá tartozó dokumentációkkal együtt már letölthető az alábbi linkre kattintva, az alkalmazásukra és terjesztésükre pedig az Apache licenc szabályai szerint kerülhet sor.

A GitHub Isis projektjének honlapja
4 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

13 éve, 2 hónapja

[Tiltott felhasználó!]

Vendég

13 éve, 2 hónapja

RED írta:
Ha a webOS-re gondolsz, akkor az gyakorlatilag minden mobil eszközön elszaladgál, ha pedig az Isis forráskódjára, belőle pedig bármilyen böngésző létrehozható.
Az király! Kíváncsi leszek, mibe kerül bele valóban....

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

13 éve, 2 hónapja

[Tiltott felhasználó!]

Vendég

13 éve, 2 hónapja

És ez hol lesz használva?meglepett smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljaKisember001 profiljamarco profiljaManiac profilja