A HIS bemutatta új 7870 Fan 2GB videokártyáját

2012. április 18.
1.6391
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az Advanced Micro Devices Radeon grafikus gyorsítókra specializálódott Hightech Information System a tegnapi napon bejelentette, hogy újabb taggal gazdagodott a videokártyáinak termékpalettája.

A frissen beharangozott újdonság az AMD Radeon HD 7870-es modelljére épül, az üzletek kínálatában pedig HIS 7870 Fan 2GB típusjelzéssel fog felbukkanni (H787F2G2M gyári modellszám). A vezérlő hűtéséről a nemrég bemutatott HIS 7850 Fan 2GB-nél alkalmazott megoldás gondoskodik, ami a hivatalos adatok alapján 13 Celsius-fokkal alacsonyabb üzemi hőfokot képes biztosítani mint az AMD standard rendszere, eközben mindössze 28 dB-es zajszintet produkál.

A HIS 7870 Fan 2GB a 28 nanométeres gyártástechnológiával született, GCN architektúrára épülő Pitcairn grafikus feldolgozóval van felvértezve, ami 1280 darab Stream processzort és 80 darab textúrázó egységet tartalmaz, a 256 bites memóriainterfészen keresztül pedig 2048 MB GDDR5 VRAM-mal képes operálni. Az új videokártya órajelei hűen követik az AMD ajánlását, ugyanis a GPU sebességét 1000 MHz-re hangolták be a mérnökök, míg a fent említett 256 bites memóriarendszere az 1200 MHz-es valós frekvencián üzemel, ami 4800 MHz-es effektív teljesítményt eredményez. A gyártó persze mellékeli az iTurbo névre keresztelt alkalmazását is, így az előbb leírt órajelek könnyűszerrel magasabb értékekre hangolhatóak.

A különféle kijelzőknek a hátlapi panelen kialakított egy Dual-Link DVI-I, egy Single-Link DVI-D, egy HDMI 1.4a, valamint két darab mini DisplayPort 1.2 kimenet kínál csatlakozási lehetőséget, de a nyomtatott áramkörről ezúttal sem hiányzik az AMD CrossFireX csatolófelület, így szükség esetén könnyedén kiépíthető akár a többkártyás grafikus konfiguráció is. A gyorsító működéséhez szükséges plusz energiát két darab hattűs PCI Express tápcsatlakozó szolgáltatja.

Az új videokártya természetesen rendelkezik teljes körű DirectX 11.1, OpenCL és OpenGL 4.2 támogatással is, amiket az Advanced Micro Devices már jól megszokott PowerTune, Eyefinity, Stream, AMD PowerPlay, a 3D-s megjelenítést biztosító HD3D, valamint a legfrissebb fejlesztésű AMD ZeroCore Power technológiája egészít ki. Az új HIS 7870 Fan 2GB pontos megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre sajnos nem közölt semmiféle információt.

A HIS bemutatta új 7870 Fan 2GB videokártyáját - 2. kép

1 hozzászólás

Vendég

13 éve, 17 napja

Csak egyszer lenne pénzem egy ilyen szintű kártyára...wtf smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
XTomiX0029 profiljamarco profilja