A HIS bejelentette új 7750 iCooler videokártyáját

2012. július 27.
1.7401
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az AMD Radeon grafikus vezérlőkre szakosodott Hightech Information System a napokban bejelentette, hogy egy új fejlesztésű videokártyával bővítette ki termékpalettáját.

A frissen reflektorfénybe állított újdonság az Advanced Micro Devices Radeon HD 7750-es modelljére épül, a boltok polcaira pedig HIS 7750 iCooler típusjelzéssel fog megérkezni (H775FN1G gyári modellszám). Az újdonság a HTPC (Home Theatre PC) tulajdonosok számára is igazán jó választás lehet, ugyanis a most bemutatkozó gyorsító egy egyedi tervezésű, alacsony profilú nyomtatott áramkörrel gördült le a gyártósorról.

A vezérlő megfelelő üzemi hőfokát egy szintén saját fejlesztésű, dupla kártyahelyet elfoglaló iCooler hűtési megoldás biztosítja, ami két darab 40 milliméteres ventilátorral lett felszerelve, működése során pedig a hivatalos adatok szerint alig 28 dBA zajszintet produkál. A HIS 7750 iCooler a Graphics Core Next (GCN) architektúrára épülő, 28 nanométeres gyártástechnológiával született Cape Verde grafikus feldolgozóval van felvértezve, ami 512 darab Stream processzort magába foglaló 8 CU-t (Compute Units) tartalmaz, a 128 bites memóriainterfészen keresztül pedig 1024 MB GDDR5 VRAM-mal képes operálni.

Az új gyorsítókártya órajelei az AMD ajánlása szerint vannak behangolva, vagyis a GPU sebességét 800 MHz-re állították be a mérnökök (az AMD újonnan meghatározott referenciaértéke 900 MHz), az előbb említett 128 bites GDDR5 memóriarendszer pedig az 1125 MHz-es valós frekvencián végzi feladatát, és ez 4500 MHz-es effektív teljesítményt eredményez. Az újdonság működéséhez nem szükséges extra PCI Express tápkonnektor csatlakoztatása, ugyanis energiaigényét a PCI Express slot önmagában is képes fedezni. A különféle kijelzők számára a nyomtatott áramkör végén felsorakozó egy darab hagyományos D-Sub VGA (eltávolítható), egy HDMI 1.4a, valamint egy Dual-Link DVI-D kimenet biztosít csatlakozási lehetőséget.

Akárcsak a HD 7000-es széria többi tagja, természetesen az új vezérlő is rendelkezik teljes körű DirectX 11.1, OpenCL és OpenGL támogatással, amiket az Advanced Micro Devices már jól megszokott Eyefinity, Stream, AMD PowerPlay, AMD PowerTune, a térhatású megjelenítésért felelő HD3D, valamint a legújabb fejlesztésű AMD ZeroCore Power technológiája egészít ki. Az új HIS 7750 iCooler várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre sajnos nem közölt semmiféle információt.

A HIS bejelentette új 7750 iCooler videokártyáját - 2. kép


A HIS bejelentette új 7750 iCooler videokártyáját - 3. kép


A HIS bejelentette új 7750 iCooler videokártyáját - 4. kép


A HIS bejelentette új 7750 iCooler videokártyáját - 5. kép

2 hozzászólás

italianman

11 éve, 7 hónapja és 18 napja

Ezen már kínomban csak nevetek.(nem a cikken)

válasz erre

totyak

11 éve, 7 hónapja és 18 napja

Ezek a dupla, vagy tripla ventis VGA-k mindig is jobban tetszettek, mint a sima egy ventillátorosak. Gondolom az üzemi hőmérsékleten is nem kicsit meglátszik.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
iPet profiljamarco profilja