A HIS bejelentette új 6670 iSilence 5 gyorsítóját

2012. március 15.
1.5431
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az Advanced Micro Devices Radeon grafikus gyorsítókra szakosodott Hightech Information System (HIS) a napokban bejelentette, hogy újabb videokártyával gazdagodott a termékpalettája.

A frissen reflektorfénybe állított újdonság az AMD Radeon HD 6670-es modelljére épül, a boltok polcaira pedig HIS 6670 iSilence 5 1GB típusjelzéssel fog megérkezni. Az új vezérlővel a gyártó a HTPC (Home Theater PC) rendszerek tulajdonosait célozza meg, és ahogy arról már a neve is árulkodik, a GPU megfelelő hőmérsékletéről egy dupla kártyahelyet elfoglaló passzív hűtőrendszer gondoskodik, ami négy darab vaskos hővezető csőből, illetve egy nagy felületű bordázatból tevődik össze.

Az új HIS 6670 iSilence 5 1GB 40 nanométeres gyártástechnológiával előállított grafikus feldolgozója 480 darab Stream processzort, 24 darab textúrázó, 32 darab Z/Stencil ROP és 8 darab Color ROP egységet tartalmaz, a 128 bites adatsínen keresztül pedig 1024 MB DDR3 VRAM-ot képes elérni. A videokártya GPU-jának órajele hűen követi az AMD ajánlását, vagyis a sebességét 800 MHz-re hangolták be a mérnökök, míg az előbb említett 128 bites DDR3 memóriarendszer az 1600 MHz-es effektív frekvencián üzemel.

A különféle kijelzők számára a hátlapi panelen kialakított egy darab Dual-Link DVI-D, egy HDMI és egy hagyományos D-Sub VGA kimenet biztosít csatlakozási lehetőséget. Az új gyorsító természetesen rendelkezik teljes körű DirectX 11, OpenGL 4.1 és OpenCL támogatással is, amiket az Advanced Micro Devices már jól megszokott Eyefinity, Stream, AMD PowerPlay, harmadik generációs Unified Video Decoder (UVD 3), valamint a 3D-s megjelenítésben segédkező HD3D technológiája egészít ki. Az új HIS 6670 iSilence 5 1GB várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre sajnos nem közölt semmiféle információt.
2 hozzászólás

DoubleW

13 éve, 1 hónapja és 27 napja

Hát tényleg érdekesen néz kimosolygó smiley

válasz erre

Vendég

13 éve, 2 hónapja

milyen fura formája van

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profilja