A Google bejelentette Androidra kihegyezett Chrome böngészőjét

2012. február 09.
1.5941
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A Google az elmúlt napok folyamán bejelentette, hogy a népszerű Chrome webböngészőjének immár elkészült az Android mobil operációs rendszerekre kihegyezett első Beta változata is.

A 0.16-os jelzést viselő alkalmazás kifejezetten csak Android 4.X Ice Cream Sandwich rendszerek alá telepíthető, ráadásul egyelőre még sajnos nem is minden országból érhető el, így például hazánkból sem. Az Android rendszerek jelenlegi beépített böngészője, a Chrome-hoz hasonlóan szintén WebKit alapokra épül, viszont így ezentúl a felhasználó már bármikor tudja kizárólag csak az említett alkalmazást külön frissíteni, ugyanis a jelenlegi információk szerint az új kiadások várhatóan 6-8 hetente fognak érkezni.

Az újdonság egyik legfontosabb tulajdonságként a Google a szinkronizáció képességét emelte ki, vagyis a mobil készülékre telepített Chrome minden gond nélkül képes átvenni az asztali vagy mobil számítógépekre telepített Chrome böngészők könyvjelzőit, kiegészítőit, jelszavait, valamint egyéb beállításait. A hagyományos változattal megegyezően az újonnan beharangozott mobil Chrome is képes korlátlan számú fül megnyitására, több HTML5 funkcióval képes megbirkózni, és nem utolsósorban, lehetővé teszi a felhasználó számára az úgynevezett privát (anonim) böngészést is.

A Google kihangsúlyozta, hogy az Androidra kihegyezett Chrome böngésző jelenlegi tesztváltozata kizárólag csak Ice Cream Sandwich-re érhető el, arról azonban sajnos semmit nem lehet tudni, hogy a későbbi változatok egyáltalán megjelennek-e a korábbi verziószámot viselő Android operációs rendszerekre, az mindenesetre biztosra vehető, hogy több felhasználó is üdvözölné ezt a döntést.


A Google bejelentette Androidra kihegyezett Chrome böngészőjét - 2. kép

1 hozzászólás

Vendég

13 éve, 2 hónapja és 7 napja

Na ez jó hír!mosolygó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profiljaGargameth profiljaKisember001 profilja