A Gigabyte Ultra Durable 5 technológiája nyerte el a Computex egyik Best of díját

2012. július 12.
2.0281
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A Gigabyte Technology a tegnapi napon bejelentette, hogy a cég új Ultra Durable 5 technológiája nyerte el az elmúlt hónapban megrendezett Computex 2012 rendezvény "Innováció a rendszerek és komponensek terén" kategóriában a "Best of" díjat, melyet a szakmai körökben is elismert Tom's Hardware közreműködésével ítéltek neki.

A Gigabyte új Ultra Durable 5 technológiája magában foglalja a processzor tápellátási zónájában elhelyezett nagy áramingadozást elviselő alkatrészeket, többek között az IR3550 PowIRstage IC-ket, a 2X-es rézrétegű NYÁK-ot és a ferritmagos tekercseket, melyek együttesen képesek akár 60 Celsius-fokkal hűvösebb üzemi hőmérsékletet produkálni, mint a hagyományos alaplapok.

Az új Ultra Durable 5 fejlesztést elsőként az Intel Z77 és X79 chipkészleten nyugvó alaplapok kapják meg, de a jövőben kiadott összes modellnél alapfunkcióként szerepel majd. A vállalat jelenlegi kínálatából a GA-X79S-UP5 WIFI, a GA-X79S-UP5, a GA-X79-UP4, a GA-Z77X-UP7, GA-Z77X-UP5 TH, valamint a GA-Z77X-UP4 TH modellek büszkélkedhetnek az új technológiával.

A díjnyertes IR3550 PowIRstage IC-k jellemzői közé tartoznak a hatékonyabb áram felhasználás és a nagyfokú áramellátás biztosítása egészen 60 A-ig. Ezek a tulajdonságok alapozzák meg a legjobb teljesítményt és a processzor stabilabb működését a tuningolás ideje alatt is. GIGABYTE Ultra Durable 5 alaplapok megkapják az International Rectifier (továbbiakban IR) digitális PWM kontrollereket és az IR PowIRstage IC-ket, melyek együtt egyedülállóan tökéletes áramellátási rendszert biztosítanak, hogy ezek a termékek mindig zökkenőmentesen működhessenek.

Az új fejlesztésű IR-nek nagy befolyása volt DirectFET tokozásának fejlesztésében, így növelték az alaplapok hődisszipációs képességét és PowIRstage-ben egyedileg, újszerűen helyezték el a FET-eket az MCM tokozásához képest.

Az IR3550 PowIRstage IC-k tartalmazzák a speciális fejlesztésű MOSFET-vezérlő IC-ket, amik tökéletesen a MOSFET párokra vannak hangolva. Sok MOSFET gyártó cég, más vállalatoktól vásárol MOSFET-vezérlő IC-ket, így azok nem minden esetben vannak a saját MOSFET elemeikre optimalizálva. Az IR, egy lapka alá szorította MOSFET-vezérlő IC-ket és a MOSFET-eket, ezzel optimalizálva a hatékonyságot.

Az új fejlesztésű IR3550 PowIRstage IC-k hihetetlen hatékonysággal képesek dolgozni, mely mértéke akár 95 százalék is lehet. Ezek felett az új IC-k képesek a hatékonyságot és az alacsony teljesítmény veszteséget hosszú időn keresztül fenntartani és a hőtermelést is csökkenteni.

A tesztek bizonyítékai szerint ezek az új fejlesztésű IR3550 PowIRstage IC-k hűvösebbek maradnak mint az eddig alkalmazott MOSFET-ek, mely lehetővé teszi a felhasználók számára a magasabb és biztonságosabb teljesítményt. Az alaplapok meghibásodásának leggyakoribb oka a magas üzemi hőmérséklet, mely innentől kisebb veszélyt jelenthet ezekkel az új alkatrészekkel felszerelt termékeknél. Mivel ezek az új IR3550 PowIRstages alacsonyabb hőmérsékleten dolgoznak, mint a hagyományos alkatrészek így használatukkor a tuningolók számára is új határok nyílhatnak meg a még magasabb eredmények elérésében.

A Gigabyte Ultra Durable alaplapjainál használt magas minőségű alkatrészek - beleértve a IR3550 PowIRstage IC-ket és a 2X-es rézrétegű NYÁK-ot - bár nem láthatóak kívülről, de mindegyik legfontosabb feladata, hogy a tulajdonosuk számára nyugodt és kiegyensúlyozott működést biztosítsanak a használat során.

A Gigabyte Ultra Durable 5 technológiája nyerte el a Computex egyik Best of díját - 2. kép


A Gigabyte Ultra Durable 5 technológiája nyerte el a Computex egyik Best of díját - 3. kép

1 hozzászólás

totyak

11 éve, 7 hónapja és 19 napja

Nem is hallottam még erről a computex rendezvényről. Elolvasva a hírt, nekem az jött le, hogy a megfelelő technológiának ítélték a díjat. A mai gépek nagy gondja, hogy sokat zabálnak. Ha ezen tudnának optimalizálni, az dicséretes lenne.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja