A Gigabyte bemutatta új F2A85X-D3H alaplapját

2012. október 18.
2.2991
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A Gigabyte Technology a napokban bejelentette, hogy ezúttal egy új fejlesztésű alaplappal bővítette ki a termékpalettáját.

A frissen beharangozott újdonság a jól megszokott standard ATX formátummal gördült le a gyártósorról, az üzletek kínálatában pedig Gigabyte F2A85X-D3H jelzéssel fog felbukkanni. Az alaplap természetesen a gyártó Ultra Durable Classic felépítése szerint készült, és ahogy azt már a modellszáma is sugallja, az AMD A85X chipkészlet köré épül, vagyis az Advanced Micro Devices FM2 tokozású központi feldolgozóinak fogadására van felkészítve.

A Gigabyte F2A85X-D3H természetesen gond nélkül kezeli az AMD APU-k integrált Radeon GPU-ját, azonban a nagyobb teljesítményű diszkrét videokártyáknak rendelkezésre áll egy 16X-os PCI Express slot is, így könnyedén kiépíthető akár az AMD Dual Graphics rendszer is. Az esetleges további bővítőkártyákat egy 4X-es PCI Express (teljes hosszúságú), három darab 1X-es PCI Express, valamint két darab hagyományos PCI slot kínálja hellyel.

A rendszermemóriát négy darab DDR3-as aljzatba lehet telepíteni, amik maximálisan 64 GB RAM-ot képesek kezelni, mégpedig maximálisan az 1866 MHz-es frekvencián. Az optikai meghajtóknak, merevlemezeknek és szilárdtest-meghajtóknak nyolc darab 6 Gb/s-os tempóra képes SATA 3.0 port kínál csatlakozási lehetőséget, persze RAID 0, RAID 1, RAID 5, RAID 10 és JBOD támogatás mellett.

A felszereltségből természetesen ezúttal sem hiányzik a már jól ismert Gigabit Ethernet kontroller, és a nyolccsatornás HD audiorendszer sem. A hátlapi I/O panelen egy HDMI, egy hagyományos D-Sub VGA és egy Dual-Link DVI videokimenet, egy PS/2 billentyűzet és egy egér konnektor, négy darab USB 2.0, egy RJ-45 LAN, két darab nagy sebességű USB 3.0, egy optikai SPDIF, valamint az előbb említett hangkártya csatlakozói kaptak helyet. Az új Gigabyte F2A85X-D3H megjelenésére az elkövetkező hetek során számíthatunk, az árcéduláján pedig 100 dollár körüli összeg lesz feltüntetve.

A Gigabyte bemutatta új F2A85X-D3H alaplapját - 2. kép

1 hozzászólás

totyak

11 éve, 7 hónapja és 17 napja

Nálam is elférne már egy okosabb lap, mert kezdem kinőni a mostanit. De szerintem én valami jó kis AM3+ lapot vennék, mellé meg egy FX procit.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljamarco profiljaXTomiX0029 profilja