A Gigabyte bejelentette új Z77MX-D3H TH alaplapját

2012. augusztus 11.
1.8381
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A Gigabyte Technology bejelentette, hogy ezúttal egy friss fejlesztésű alaplappal bővítette ki termékpalettáját.
 

A most reflektorfénybe állított újdonság a boltok polcaira Gigabyte Z77MX-D3H TH típusjelzéssel fog megérkezni, különlegessége pedig, hogy személyében az első microATX formátummal tervezett alaplapot köszönthetjük, ami már dupla Thunderbolt csatlakozóval van felvértezve. Ahogy azt már a modellszáma is sejteti, a Gigabyte Z77MX-D3H TH az Intel Z77-es chipkészlet köré épül, központi feldolgozók közül pedig az Intel LGA1155 tokozású Sandy Bridge és Ivy Bridge modelleket támogatja.

Az alaplap természetesen gond nélkül kezeli az Intel processzorok integrált GPU-ját, azonban ha valaki nagyobb teljesítményű videokártyát szeretne használni, akkor rendelkezésre áll két darab PCI Express X16 slot is (egy 16X-os és egy 8X-os), így akár a kétkártyás AMD CrossFireX vagy nVidia SLI grafikus konfiguráció is könnyedén kiépíthető. Az esetleges további bővítőkártyák részére két darab 1X-es PCI Express slot van jelen, a rendszermemóriát pedig négy darab DDR3-as aljzatba lehet telepíteni, amik maximálisan 32 GB RAM-ot képesek kezelni, mégpedig az 1600 MHz-es frekvencián.

Az optikai meghajtóknak, merevlemezeknek és szilárdtest-meghajtóknak két darab 6 Gb/s-os tempóra képes SATA 3.0, és négy darab SATA II port kínál csatlakozási lehetőséget, amik mellé persze RAID 0, RAID 1, RAID 5 és RAID 10 támogatás is társul. Az alaplap felszereltségéből nem hiányzik a Gigabit Ethernet vezérlő, illetve a 7.1 csatornás HD audiorendszer sem.

A hátlapi I/O panel felhozatalában található egy HDMI, egy hagyományos D-Sub VGA és egy DVI-D videokimenet, egy kombinált PS/2-es billentyűzet/egér konnektor, négy darab USB 2.0, két darab legújabb generációs USB 3.0, egy RJ-45 LAN, egy optikai SPDIF, valamint az előbb említett hangkártya csatlakozói. A most bemutatott Gigabyte Z77MX-D3H TH várható megjelenési idejéről a gyártó egyelőre nem közölt információt, annyit mindenesetre már tudni, hogy az árcéduláján 150-170 dollár közötti összeg lesz feltüntetve.
1 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

10 éve, 3 napja

[Tiltott felhasználó!]

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

tombadillo profilja