A Galaxy bejelentette új GTX 650 Green Edition videokártyáját

2012. október 21.
1.5391
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A Galaxy Microsystems a napokban egy újabb, az nVidia GeForce GTX 650-es modellre épülő videokártyáját állította reflektorfénybe.

A most bemutatkozó újdonság a boltok polcaira Galaxy GeForce GTX 650 Green Edition típusjelzéssel fog megérkezni, felépítése pedig erős hasonlóságot mutat a vállalat alig egy hónapja elrajtolt Galaxy GeForce GTX 650 GC modelljével. A saját fejlesztésű nyomtatott áramkörre természetesen egy szintén egyedi tervezésű hűtési megoldás lett telepítve, ami a számítógépház belső teréből két kártyahelyet foglal el.

A Galaxy GeForce GTX 650 Green Edition persze a 28 nanométeres gyártástechnológiával született GK107-es grafikus feldolgozóval van építve, ami ez esetben 384 darab aktív CUDA magot vonultat fel, a 128 bites memóriainterfészen keresztül pedig 1024 MB GDDR5 videomemória csatlakozik hozzá. A videokártya órajelei hűen követik az nVidia előírásait, vagyis a Kepler GPU sebességét 1058 MHz-ben határozták meg a mérnökök, a fent említett 128 bites memóriarendszer pedig az 1250 MHz-es valós frekvencián végzi feladatait, ami 5000 MHz-es effektív teljesítményt eredményez.

A különféle kijelzőknek a nyomtatott áramkör végén kialakított egy mini HDMI és két darab DVI videokimenet biztosít csatlakozási lehetőséget. Ahogy az már egy új fejlesztésű vezérlőtől elvárható, a felhozatalban természetesen ezúttal is megtalálható a teljes körű DirectX 11 támogatás, amit az nVidia már jól ismert PhysX, CUDA és PureVideo HD technológiája egészít ki. Az új Galaxy GeForce GTX 650 Green Edition várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre nem közölt információt, de egyes források szerint az árcéduláján 110 dollár körüli összeg fog szerepelni.
nincs még hozzászólás

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt