A Gainward hivatalosan is bejelentette új GTX 570 Phantom videokártyáját

2010. december 23.
1.7301
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az nVidia kizárólagos grafikus vezérlő partnereként ismert Gainward hivatalosan is bejelentette az eddig kizárólag csak meg nem erősített híresztelésekből ismert, Gainward GeForce GTX 570 Phantom típusjelzéssel ellátott videokártyáját, és a gyártó közleményének köszönhetően immár a gyorsító teljes technikai specifikációjára is fény derült.

Az újdonság hűtéséről egy egyedi fejlesztésű, nem kevesebb, mint három kártyahelyet elfoglaló hűtőrendszer gondoskodik.

A cég által alkalmazott hűtési megoldás három darab 80 milliméteres, PWM vezérlésű ventilátorral, hat darab nikkelezett hővezető csővel, valamint egy rézből készített hűtőalappal rendelkezik. A Gainward GeForce GTX 570 Phantom nyomtatott áramkörén a 40 nm-es gyártástechnológiával előállított, GF110-es kódnévvel illetett grafikus feldolgozó kapott helyet, ami 480 darab CUDA magot, 60 darab textúrázó és 40 darab ROP egységet tartalmaz, az 1280 MB GDDR5 videomemóriát pedig egy 320 bites interfészen keresztül képes elérni.

Az újdonság már gyárilag megemelt órajelekkel büszkélkedhet, ugyanis a GPU teljesítményét 732 MHz-ről 750 MHz-re, míg a shader processzorok sebességét 1464 MHz-ről 1500 MHz-re állították át a mérnökök, a fent említett 320 bites GDDR5 memóriarendszer pedig az előírt 3800MHz-es effektív frekvencia helyett már 3900MHz-en üzemel. A különféle kijelzőknek a hátlapi panelen kialakított két darab DVI, egy DisplayPort és egy HDMI 1.4a kimenet kínál csatlakozási lehetőséget, a nyomtatott áramkör nVidia SLI csatolófelületének köszönhetően pedig igény esetén könnyedén kialakítható akár a többkártyás grafikus konfiguráció is.

A működéshez szükséges plusz energiát egy hat- és egy nyolctűs PCI Express tápcsatlakozó biztosítja. A videokártya természetesen már rendelkezik teljes körű DirectX 11 és OpenCL támogatással, de a felszereltségéből nem hiányzik még az nVidia már jól megszokott CUDA, PhysX, PureVideo HD, valamint a legfrissebb fejlesztésű 3D Vision Surround technológiája sem. Az új Gainward GeForce GTX 570 Phantom várható megjelenési idejéről és áráról sajnos továbbra sem érkezett információ.


A Gainward hivatalosan is bejelentette új GTX 570 Phantom videokártyáját - 2. kép



A Gainward hivatalosan is bejelentette új GTX 570 Phantom videokártyáját - 3. kép

1 hozzászólás

totyak

11 éve, 7 hónapja és 9 napja

Gyönyörű darab, meg szép nagy is, ha 3 helyet elfoglal. Máskor sem értettem, hogy miért lettek felezve a memóriák, meg a memória elérési sebessége, de itt meg aztán főleg nem értem a rendszert. 1280Mb DDR5 memória 320 bites sebességgel, ez hogyan?

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljaGargameth profiljamarco profiljamarco profilja