A Gainward bemutatta legfrissebb GTX 680 Phantom videokártyáját

2012. március 30.
1.6131
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az nVidia GeForce grafikus vezérlőkre specializálódott Gainward a napokban bejelentette, hogy újabb taggal bővítette ki a videokártyáinak termékpalettáját.

Nem nehéz kitalálni, hogy a szóban forgó újdonság az nVidia legfiatalabb, csúcskategóriás GeForce GTX 680-as modelljére épül, a boltok polcaira pedig Gainward GeForce GTX 680 Phantom típusjelzéssel fog megérkezni. A vezérlő megfelelő hőfokáról a gyártó nagy teljesítményű, három kártyahelyet elfoglaló Phantom hűtési megoldása gondoskodik, ami elődeinél már lényegesen jobb hűtési hatásfokkal dicsekedhet.

A Gainward GeForce GTX 680 Phantom nyomtatott áramkörére a legfrissebb fejlesztésű, 28 nanométeres Kepler GK104-es grafikus feldolgozó lett telepítve, ami 1536 darab CUDA egységgel van felvértezve, a 256 bites memóriainterfészen keresztül pedig 2048 MB GDDR5 VRAM-ot képes elérni. A Kepler feldolgozóhoz már egy hatfázisú tápellátás csatlakozik, ennek fényében nem meglepő, hogy az újdonság órajelei már gyárilag meg lettek emelve, ugyanis a GPU alapsebességét 1006 MHz-ről 1084 MHz-re hangolták át a mérnökök (1150 MHz-es boost maximum), a fent említett 256 bites GDDR5 memóriarendszer pedig az előírásos 1502 MHz-es valós frekvencia helyett immár 1575 MHz-en üzemel, és ez 6300 MHz-es effektív teljesítményt jelent.

A gyártó által eszközölt módosításoknak köszönhetően a Gainward GeForce GTX 680 Phantom öt százalékkal jobb energiafelhasználási hatásfokkal büszkélkedhet, mint a referencia GeForce GTX 680, de eközben játékok alatt annál nyolc százalékkal nagyobb teljesítményt kínál. A különféle kijelzőknek a nyomtatott áramkör hátulsó részén felsorakozó két darab DVI (egy DVI-I és egy DVI-D), egy HDMI, valamint egy DisplayPort kimenet biztosít csatlakozási lehetőséget, míg a mellettük elhelyezkedő nVidia SLI interfész akár a háromutas grafikus konfiguráció kiépítését is lehetővé teszi.

Az új videokártya természetesen rendelkezik teljes körű Shader Modell 5.0, DirectX 11 és OpenGL 4.2 támogatással, amiket az nVidia jól megszokott PhysX, Pure Video HD, CUDA és 3D Vision Surround technológiája egészít ki, de a kínálatból persze nem hiányoznak a legfrissebb fejlesztésű TXAA élsimítás és Adaptive V-Sync megoldások sem. Az új Gainward GeForce GTX 680 Phantom várható megjelenési idejéről és áráról a vállalat egyelőre sajnos nem közölt semmiféle információt.

A Gainward bemutatta legfrissebb GTX 680 Phantom videokártyáját - 2. kép

2 hozzászólás

Vendég

13 éve, 12 napja

Mekkora pakkban van te jó ég!röhögő smiley

válasz erre

DoubleW

13 éve, 13 napja

Érdekesen nézz kimosolygó smileyNekem tetszik!Az árára azért kíváncsi lennék.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljamarco profilja