A Gainward bemutatta alacsony profilú GTS 450-es gyorsítóját

2010. szeptember 20.
2.5001
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az nVidia GeForce grafikus gyorsítókra specializálódott Gainward a mai napon bejelentette, hogy újabb taggal bővítette ki a videokártyáinak termékpalettáját.

A frissen reflektorfénybe állított újdonság az nVidia legfiatalabb GeForce GTS 450-es modelljére épül, az üzletek kínálatában pedig Gainward GeForce GTX 450 GOOD Low-Profile típusjelzéssel fog felbukkanni. Ahogy azt már az elnevezése is mutatja, az új gyorsító egy egyedi tervezésű, alacsony profilú nyomtatott áramkörre épül, így elsősorban a HTPC (Home Theater PC) rendszerek tulajdonosainak jelenthet ideális választást.

Az újdonság hűtéséről egy dupla kártyahelyet elfoglaló, hagyományos felépítésű hűtőrendszer gondoskodik, ami egy 50 milliméteres ventilátorral van felszerelve. Az új Gainward GeForce GTX 450 GOOD Low-Profile a 40nm-es gyártástechnológiával előállított, GF106 kódnévvel ellátott grafikus feldolgozóval van építve, ami 192 darab CUDA magot és 32 darab textúrázó egységet tartalmaz, az 1024MB GDDR5 videomemóriát pedig egy 128bit-es adatsínen keresztül képes elérni. A grafikus vezérlő órajelei hűen követik az nVidia által előírt értékeket, vagyis a GPU sebességét 783MHz-re, míg a shader processzorok teljesítményét 1566MHz-re hangolták be a mérnökök, a 128bit-es GDDR5 memóriarendszer pedig a 3600MHz-es effektív frekvencián üzemel.

A különféle kijelzőknek egy HDMI és egy DVI kimenet biztosít csatlakozási lehetőséget, viszont ahogy az az alacsony profilú kártyáknál lenni szokott, a nyomtatott áramkör nem tartalmazza az nVidia SLI csatolófelületet, így a többkártyás grafikus konfiguráció kiépítése nem lehetséges. Az új videokártya már rendelkezik teljes körű DirectX 11 és OpenGL 4.0 támogatással, de a felszereltségéből természetesen nem hiányzik az nVidia már jól ismert PhysX, CUDA, PureVideo HD, valamint a legújabb fejlesztésű 3D Vision Surround technológiája sem. Az új Gainward GeForce GTX 450 GOOD Low-Profile várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre sajnos nem közölt részleteket.


A Gainward bemutatta alacsony profilú GTS 450-es gyorsítóját - 2. képA Gainward bemutatta alacsony profilú GTS 450-es gyorsítóját - 3. kép

4 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

10 éve, 11 hónapja és 19 napja

[Tiltott felhasználó!]

skyman

10 éve, 11 hónapja és 20 napja

Azért van leburkolva az egész, hogy ne látszodjon milyen rondák
Mondjuk én teljesen beérném egy ilyennel.

válasz erre

Shade

10 éve, 11 hónapja és 20 napja

Komolyan ezek egyre rondábbak lesznek.

válasz erre

totyak

10 éve, 11 hónapja és 20 napja

Ennek már a súlya is sok lehet, nem csak az ára.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

1000feri profiljaYanez profiljaSándorkolbász profiljadarkomen profiljamarco profiljaManiac profilja