A Fujitsu új kezdeményezésekkel gyorsítja a felhő terjedését

2010. december 01.
2.3691
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Éves ügyfél-konferenciáján és kiállításán, a VISIT-en a Fujitsu ismertette új technológiáit a felhő terjedésének felgyorsítására, és bemutatta adatközpontokba, szervertermekbe és asztali környezetekbe szánt új megoldásait.

A három kiemelt felhő-kezdeményezés megszünteti a felhő széles körű elterjedésének akadályait a nagy és középvállalati szegmensben, és előrelátó módon hidat épít napjaink kiterjedt helyszíni adatközpont-infrastruktúrái és a jövő felhőalapú szállítási modelljei között.

Az új, homogén Globális Felhőplatform bizonyítja, hogy a Fujitsu megbízható, teljes körű IT-szállítóként képes a valóban globális szolgáltatásnyújtásra. Előintegrált és előkonfigurált szolgáltatásai megkönnyítik az átállást a magáncélú vagy hibrid felhőalapú szolgáltatásokra.

A Fujitsu Dinamikus Felhő koncepciójával az ügyfelek tökéletesen kontrollálhatják a vállalati felhőbevezetés kritikus sikertényezőit (pl. az adattárolás fizikai helyszínét és a jövőbeni hordozhatóságot).

A triót a Fujitsu magáncélú (private) és megbízható (trusted) felhő-környezetekhez kínált biztonsági megoldásai teszik teljessé. Az átfogó szabványos biztonsági csomagban behatolás-védelem és -megelőzés, tűzfalak és biztonságos webszerver is szerepel a Fujitsu szolgáltatásként nyújtott infrastruktúra (IaaS) konstrukcióinak védelmére.

A PRIMERGY szervercsalád új tagjai minden méretben:

A VISIT-en a Fujitsu két új x86-os PRIMERGY szervert is bemutatott. A PRIMERGY BX400 komplett funkcionalitású, sokoldalú, felhasználóbarát pengerendszer, kifejezetten komoly számítási és adattárolási követelményeket támasztó középvállalatok vagy fiókirodák számára. A PRIMERGY BX400 valódi "dobozos" zöld adatközpont. Maximum nyolc szerver vagy tárolópenge optimális kombinációját nyújtja kisméretű rekeszben, sokféle megoldással és szolgáltatással kiegészítve.

Szintén a konferencián lépett a Fujitsu a nagyközönség elé új, belépő szintű PRIMERGY mikroszerverével, amely első ízben teszi a kisvállalkozások számára is megfizethetővé a profi, központosított szervertechnológiát. A rugalmas működést kedvező áron biztosító PRIMERGY MX130 S1 megcáfolja azt a régi nézetet, miszerint a professzionális szerver túl drága és felesleges a kisvállalkozások számára. A nyomtatási, fájl- és webszolgáltatásokhoz stabil, megbízható AMD-alapú platformot nyújtó PRIMERGY MX130 költséghatékony alternatívát kínál számukra a peer-to-peer hálózatokra, könnyen eltulajdonítható USB-meghajtókra és irodák közötti e-mail kapcsolatra épülő, nagy hibakockázatú adatmegosztás helyett.

Zéró kliens fejlesztések VDI környezetekhez:

Az asztali PC-kről virtuális asztali infrastruktúrára (Virtual Desktop Infrastructure, VDI) átálló vállalatok a VISIT-en megismerkedhettek a Fujitsu két új zéró kliens modelljével: a DZ22-2 és DZ19-2 zéró kliensekkel. Az új gépek kínálta fokozott szabadság és rugalmasság révén a vállalatok még könnyebben beilleszthetik meglévő infrastruktúrájukba a zéró klienseket. Felismerve, hogy az ügyfeleknek minden esetben a saját üzleti szükségleteiknek legmegfelelőbb platformra van szükségük, a Fujitsu zéró kliensei bármely más szállító megoldásánál több hypervisort támogatnak. Új jellemzőik, pl. a többmonitoros működés, a LED technológia és a Power over Ethernet (PoE) tovább csökkentik a költségeket és fokozzák a produktivitást.

A Fujitsu zéró kliensei mindhárom vezető hypervisort támogatják: a VMware ESX(i)-t, a Microsoft Hyper-V-t és 2011 januárjától a Citrix Xen Desktopot is. A Fujitsu jól skálázható architektúrájával az üzleti igények változása esetén könnyen növelhető és csökkenthető a zéró kliensek száma.

Új mikroszájt a technológiai kilátások alakulásáról:

A Fujitsu új mikroszájtja azzal a kilenc fontos technológiai trenddel foglalkozik, amelyek várhatóan tartósan befolyásolni fogják a vállalatok üzleti működését. A számítási felhő mellett e trendek közé tartoznak a készre szabott (off-the-peg) szoftverek, valamint az "Y" generáció és viszonyulása a közösségi hálózatokhoz és a társadalmi szerepvállaláshoz. A mikroszájt elérhetősége: http://www.technology-perspectives.com.

Hogy segítsen állami és magánszektorban működő ügyfeleinek kiaknázni a számítási felhő tágabb értelemben vett társadalmi és üzleti előnyeit, a Fujitsu globális kutatást végzett "Személyes adatok a felhőben: a bizalom fontossága" (Personal Data in the Cloud: The Importance of Trust) címmel. A kutatásról készített jelentés megállapítja, hogy a bizalom kulcsszerepet fog játszani azoknak a személyes adatoknak a feltárásában, amelyekre szükség van a számítási felhő jövőbeni előnyeinek kiaknázásához, ám az emberek országonként rendkívül eltérő mértékben bíznak meg adatkezelési szempontból kormányukban és a vállalatokban.

Bepillantás a jövőbe:

A VISIT a jövő termékeibe is bepillantást nyújt a Fujitsu ügyfelei és partnerei számára, és ez az idén sem volt másként. Az egyik fő újdonság a 2011 elején piacra kerülő új írótábla (slate) formaterve. A táblagépek és írótábla PC-k fejlesztésében felhalmozott több mint két évtizedes tapasztalatot hasznosító modellel a Fujitsu elsősorban a professzionális felhasználókat veszi célba.

A Fujitsu írótáblája az okostelefon- és a PC-technológia legjavát ötvözve, új mércét állít használhatóság terén. A kiváló ügyfélélményt nyújtó, ergonomikus rendszer Microsoft Windows 7 operációs rendszert futtat. Bár a specifikáció még nem végleges, valószínűleg 10,1 hüvelyk méretű, minden irányból és szögből jól látható képernyővel fog rendelkezni. Az új írótábláról hamarosan további részleteket is közzéteszünk.

A Fujitsu Technology Solutions vezérigazgatója, Rolf Schwirz így nyilatkozott a VISIT-ről: "A Fujitsu VISIT konferenciája kiváló alkalom arra, hogy szorosabbra fűzzük a kapcsolatot több ezer meglévő és leendő ügyfelünkkel és partnerünkkel. Egy egész sor új képességet mutatunk be az egyéni felhasználóknak szánt megoldásoktól kezdve a nagyvállalati adatközpontban használatos rendszerekig ? sőt, a felhő-technológiának köszönhetően még azokon túl is. Azt ígértük ügyfeleinknek, hogy 'velük együtt formáljuk a jövőt', most pedig azt is megmutatjuk nekik, hogyan."

A Fujitsu európai ügyfélfóruma, a VISIT november 24-én és 25-én zajlott Münchenben (http://ts.fujitsu.com/visit). Az éves rendezvényen több mint 6000 látogató vett részt a világ mintegy 60 országából.
1 hozzászólás

Kitta

14 éve, 6 hónapja és 16 napja

Jó hír lett!!! mosolygó smiley

válasz erre
 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profilja