A Fujitsu hordozható zéró klienssel bővíti zérókliens-infrastruktúráját

2010. október 18.
2.3461
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A Fujitsu a mai napon bejelentette, hogy hordozható vékony klienssel bővítette népszerű zérókliens-portfólióját.

Az új géppel a zérókliens-felhasználók bárhonnan, bármilyen hálózati csatlakozású számítógépről elérhetik virtuális asztali gépüket. A mobilizálódó munkaerő szükségleteinek kielégítésére készült MZ900 hordozható "plug-and-play" vékony kliens nagyobb biztonságot, rugalmasságot és kényelmet nyújt más távhozzáférési megoldásokhoz képest.

Világszerte mind több ember számára fontos, hogy bármilyen helyszínről és tetszőleges eszközről dolgozhasson, a vállalatok számára pedig kihívást jelent, hogy garantálják a céges asztali gépek biztonságos távoli elérését. A Fujitsu pontosan erre, a Forrester független kutatóintézet által "technológiai populizmusnak" nevezett jelenségre reagálva fejlesztette ki hordozható vékony kliensét, amely a végpontok közötti hagyományos biztonságos csatlakozások támogatásával gondoskodik a kényes adatok védelméről.

Az MZ900 hordozható vékony kliens alapja egy USB-memória. Az eszköz egyik csak olvasható partíciójára mentett szoftver telepítés nélküli hozzáférési mechanizmusa hozza létre azt a biztonságos hozzáférést, amelyen keresztül a felhasználó a világ bármely pontjáról bejelentkezhet saját zéró kliense asztali környezetébe. Az eszköz titkosított részén található kényes adatokhoz csak csatlakozás és hitelesítés után férhet hozzá. A hordozható vékony kliens eltávolítás után semmilyen árulkodó nyomot nem hagy maga után a gazdagépen.

Ez az asztali virtualizáció összes előnyét biztosító koncepció időt és erőforrásokat takaríthat meg a vállalatnak. Maguk a felhasználók pedig noteszgép cipelése nélkül is fokozott rugalmasságot és produktivitást élveznek. A hordozható vékony kliens segítségével a szervezetek jelenlegi hardvereiket megtartva állhatnak át a zérókliens-infrastruktúrára, így a megoldás az IT-beruházásokat is védi.

A hordozható vékony klienssel a Fujitsu a mobil munkaerő egyik legkomolyabb kockázatát is kezeli: nevezetesen azt a biztonsági veszélyt, amit a gazdagép esetleges vírusai vagy trójai programjai jelentenek a hozzáférésre nézve. Ennél a megoldásnál a céges hálózat védett a fenyegetésekkel szemben, mert a gazdagép nem tudja szerkeszteni a hordozható vékony kliens csatlakozását és hitelesítési szoftverét. Mivel a hordozható vékony kliens biztonságos hozzáférést támogató szoftverrel, védett partícióról hajtja végre a bejelentkezést, a gazdagép csatlakozások és a billentyűleütéseket rögzítő kártékony kódjai ellen is védett.

Rajat Kakar, a Fujitsu Technology Solutions munkahelyi rendszerekért felelős alelnöke elmondta: "A növekvő dolgozói mobilitás komoly dilemmát jelent a vállalatok számára, és arra kényszeríti őket, hogy válasszanak a hozzáférés korlátozása és a produktivitás csökkenése között. A Fujitsu hordozható vékony kliensével nem kell két rossz közül választaniuk - hiszen nagy távolságra, biztonságosan kiterjeszthetik a vékonykliens-infrastruktúrát. A mobil dolgozók pedig a szó szoros értelmében zsebre vághatják személyre szabott asztali gépüket, bárhol csatlakoznak a hálózatra és nyugodtak lehetnek adataik tökéletes biztonsága felől."

Az MZ900 hordozható vékony kliens 2010. november végétől kapható a CEMEA&I régióban, országonként eltérő áron.
5 hozzászólás

totyak

14 éve, 7 hónapja és 8 napja

RED írta:
Igen, jól értetted, viszont a hagyományos asztali géppel ellentétben itt minden adat a szerveren van központilag, így a zéró kliens (a gép, amit használsz) majdhogynem egy billentyűzet + monitor szintjén van.
Aha, így már logikus. Köszöntem

válasz erre

DNS

14 éve, 7 hónapja és 9 napja

Gondolom a szerver vagy mainframe pedig az MZ/X típusnévvel rendelkezik...

MZ/X jel kez
kapcs ford

válasz erre

lase92

14 éve, 7 hónapja és 9 napja

hmm

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

14 éve, 7 hónapja és 9 napja

[Tiltott felhasználó!]

totyak

14 éve, 7 hónapja és 9 napja

Nem akarok szellemileg alulfejlettnek tűnni, de a cikk elolvasása után sem értettem meg egészen, hogy mire is jó ez az eszköz. Annyi lejött, hogy távoli gépekről beléphetünk másik gépekre.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profilja