A Fujitsu bemutatta zérókliens-infrastruktúra csomagjait

2010. szeptember 13.
1.7691
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A Fujitsu bemutatta zérókliens-infrastruktúra csomagjait, amelyek "dobozos" kiszerelésben biztosítják a komplett virtuális asztali infrastruktúrát (VDI).

A forradalmi jelentőségű, azonnal telepíthető csomagok minden szükséges eszközt tartalmaznak a virtuális asztali infrastruktúrához, a Primergy szervert, a Fujitsu zéró klienseit, a perifériákat és a hálózati berendezéseket is beleértve - ráadásul mindezt egy forrásból. Az értékesítési partnereknek csak azt kell meghatározniuk, hány munkahelyet igényelnek ügyfeleik, és máris szállíthatják az előkonfigurált csomagokat. Most, hogy egyre több vállalat használja ki az alternatív asztali megoldást kínáló zéró kliensek kényelmét, a Fujitsu és partnerei még a legkisebb vállalatoknak is egyszerű módszert biztosítanak a komplett megoldás bevezetéséhez.

A zérókliens-infrastruktúra csomagok ideálisak azoknak a kis- és középvállalatoknak, amelyek a rugalmasság és skálázhatóság megőrzése mellett szeretnének idő- és költségmegtakarítást elérni. A virtualizált környezet felhasználói a hálózaton belül bármelyik munkahelyről azonnal elérik virtuális asztali gépüket, amelynek profilját a rendszer központilag tárolja és frissíti. Így csökken a karbantartási és a hardverköltség, ugyanakkor a felhasználó a hagyományos asztali környezet megszokott elemeit veheti igénybe.

A maximálisan 50 munkahelyet támogató előkonfigurált csomagokat az értékesítő partnerek is egyszerűen telepíthetik. A Fujitsu megoldása egyszerűsíti a virtualizáció feladatát, és kényelmes, költséghatékony konfigurálást tesz lehetővé azoknak a partnereknek, akik a zérókliens-környezet kialakításában kívánnak segíteni ügyfeleiknek. A partnereknek többé nem kell napokat tölteniük a cégspecifikus infrastruktúra konfigurálásával, a teljesítmény tesztelésével és a megfelelő eszközök kiválasztásával. A Fujitsu infrastruktúra-csomagjaival megtakaríthatják maguknak a munka nehezét.

A konfigurációk központi elemei a Fujitsu Primergy szerver és a front-end zéró kliensek. Még mindig a Fujitsu zéró kliensei a piac legegyszerűbb számítástechnikai eszközei. A Primergy szerver egy VMware virtualizációs réteget tartalmaz - előkonfigurált és előtelepített Windows Server szoftverrel vagy anélkül.

Mind a négy infrastruktúra-csomagban van kijelző, egér és billentyűzet a szerver adminisztrálásához. A Basic15 és Basic50 csomagok azoknak a cégeknek készültek, amelyek már rendelkeznek szoftverrel és csak hardverre van szükségük a zérókliens-infrastruktúra bevezetéséhez, míg a Complete20 és Complete50 csomagok az előtelepített szerver-oprendszert és a hálózati jellemzőket is tartalmazzák (pl. az Active Directoryt a domainek felügyeletéhez). Azok a nagyvállalatok, amelyek 50 munkahelynél kiterjedtebb környezetben kívánják bevezetni a VID-t, egyedi megoldásokat vehetnek igénybe a Fujitsutól.

A Fujitsu zérókliens-infrastruktúra csomagjai tökéletesen együttműködnek a meglévő szerveres és asztali gépes megoldásokkal, és kiterjesztésük összehangolható a PC-k élettartamának lejáratával. Így a megoldás később egyszerűen és rugalmasan skálázható, ami számos kis- és középvállalatnál fontos szempont.

Rajat Kakar, a Fujitsu Technology Solutions munkahelyi rendszerekért felelős alelnöke így nyilatkozott a csomagokról: "A komplett infrastruktúra-csomagok bevezetése a zérókliens-forradalom következő szakasza. A Fujitsu célja, hogy minden eddiginél egyszerűbbé tegye az átállást és a zéró kliensek előnyeinek kiaknázását - a megnövelt biztonságot, a gazdaságosságot, a nagy hatékonyságot és a minimális karbantartásigényt. A teljesítmény szempontjából előre tesztelt, előkonfigurált csomagok a dobozból kivéve azonnal telepíthetők, így értékesítési partnereink mindig megfelelő, gyorsan üzembe állítható csomagot szállíthatnak ügyfeleiknek."

A Fujitsu zérókliens-infrastruktúra csomagjai már jelenleg is kaphatók az EMEA-régió országaiban.

Műszaki specifikáció:
- Basic15:
Fujitsu Primergy TX150 szerver, 1 db 2,40 GHz-es Intel Xeon X3430 processzorral és 16 GB DDR3-RAM memóriával
Max. 15 zéró kliens egérrel és billentyűzettel
Beágyazott előtelepített VMware ESXi
Egy éves karbantartási szerződés a VMware ESXi-hez
- Basic50:
Fujitsu Primergy TX200 szerver, 2 db 2,13 GHz-es Intel Xeon E5506 processzorral és 48 GB DDR3-RAM memóriával
Max. 50 zéró kliens egérrel és billentyűzettel
Beágyazott előtelepített VMware ESXi
Egy éves karbantartási szerződés a VMware ESXi-hez
- Complete20:
Fujitsu Primergy TX200 szerver Windows Small Business Server 2008 szoftverrel, 1 db 2,13 GHz-es Intel Xeon E5506 processzorral és 24 GB DDR3-RAM memóriával
Max. 20 zéró kliens egérrel és billentyűzettel
Hálózati szolgáltatások: pl. Active Directory és DHCP
Virtuálisgép-sablonok a Windows XP/Windows 7 operációs rendszerekhez
Beágyazott előtelepített VMware ESXi
- Complete50:
Fujitsu Primergy TX200 Windows Server 2008 R2 szoftverrel, 2 db 2,13 GHz-es Intel Xeon E5506 processzorral, 48 GB DDR3-RAM memóriával
Max. 50 zéró kliens egérrel és billentyűzettel
Virtuálisgép-sablonok a Windows XP/Windows 7 operációs rendszerekhez
Hálózati szolgáltatások: pl. Active Directory és DHCP
Beágyazott előtelepített VMware ESXi
3 hozzászólás

Kitta

11 éve, 1 hónapja és 2 napja

Ezt aztán jól megírtad!

válasz erre

skyman

11 éve, 1 hónapja és 2 napja

Huu ez télleg részletes cikk
Jo kis cuccos az biztos.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 1 hónapja és 2 napja

[Tiltott felhasználó!]

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

gery1113 profiljaTotosama profiljaManiac profilja