A Dataland piacra dobta új HD 7870-es gyorsítóját

2012. augusztus 23.
2.1911
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A viszonylag ismeretlen, kínai illetőségű Dataland a napokban egy újabb grafikus vezérlőjét állította reflektorfénybe.

A most bemutatkozó videokártya az Advanced Micro Devices Radeon HD 7870-es modelljére épül, az üzletek kínálatában pedig Dataland HD 7870 2GB típusjelzéssel fog felbukkanni. Amennyiben valakinek ismerős lenne az újdonság, az nem a véletlen műve, ugyanis a vezérlő teljes mértékben megegyezik (beleértve a dobozát is) a PowerColor HD 7870-es termékével, így ezek után már az sem lehet meglepő, hogy a hűtésről is a PowerColor által bevezetett, dupla kártyahelyet elfoglaló megoldás gondoskodik.

A Dataland HD 7870 2GB a 28 nanométeres gyártástechnológiával született, GCN architektúrára épülő Pitcairn grafikus feldolgozóval van felvértezve, ami 1280 darab Stream processzort és 80 darab textúrázó egységet tartalmaz, a 256 bites memóriainterfészen keresztül pedig 2048 MB GDDR5 VRAM-mal képes operálni. Az új videokártya órajelei hűen követik az AMD ajánlását, ugyanis a GPU sebességét 1000 MHz-re hangolták be a mérnökök, míg a fent említett 256 bites memóriarendszere az 1200 MHz-es valós frekvencián üzemel, ami 4800 MHz-es effektív teljesítményt eredményez.

A különféle kijelzőknek a hátlapi panelen kialakított egy Dual-Link DVI-I, egy Single-Link DVI-D, egy HDMI 1.4a, valamint két darab mini DisplayPort 1.2 kimenet kínál csatlakozási lehetőséget, de a nyomtatott áramkörről persze nem hiányzik az AMD CrossFireX csatolófelület sem, így szükség esetén könnyedén kiépíthető akár a többkártyás grafikus konfiguráció is.

Az új gyorsítókártya természetesen rendelkezik teljes körű DirectX 11.1, OpenCL és OpenGL 4.2 támogatással is, amiket az Advanced Micro Devices már jól ismert PowerTune, Eyefinity, Stream, AMD PowerPlay, a 3D-s megjelenítést biztosító HD3D, valamint a legfrissebb fejlesztésű AMD ZeroCore Power technológiája egészít ki. Az új Dataland HD 7870 2GB felbukkanására egyelőre csak az ázsiai piacon számíthatunk, azonban az áráról és a szélesebb körű megjelenéséről egyelőre nem érkezett információ.

A Dataland piacra dobta új HD 7870-es gyorsítóját - 2. kép


A Dataland piacra dobta új HD 7870-es gyorsítóját - 3. kép


A Dataland piacra dobta új HD 7870-es gyorsítóját - 4. kép

1 hozzászólás

Vendég

12 éve, 8 hónapja

Komoly ez a dupla cucc.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások