A CTL piacra dobta új 2goPad táblagépét

2010. október 14.
1.7281
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A legfrissebb hírek szerint az Intel Classmate PC partnereként ismert Computer Technology Link (CTL) megkezdte a korábban már bemutatott, CTL 2goPad SL10 típusjelzéssel ellátott táblagépének szállítását, és az már megrendelhető a gyártó hivatalos honlapjáról 499$-os áron.

Az Intel Pine Trail platformjára épülő tábla PC hordozhatóságára nem lehet panasz, ugyanis mindössze 261,6 X 167,6 X 18 milliméteres méretekkel büszkélkedhet, a tömege pedig alig 1,1 kilogramm.

Az újdonság frontrészét egy 10,1 inches szélesvásznú, több érintés egyidejű kezelésére is alkalmas kijelző uralja, ami az 1024 X 600-as (WSVGA) natív felbontással rendelkezik. A képernyő keretéből természetesen nem hiányzik a már jól ismert webkamera 1,3M pixeles változata, valamint a mikrofon sem. Az új CTL 2goPad SL10 az Intel NM10 Express chipkészlet köré épül, és az Intel 1,66GHz-es Atom N450-es központi feldolgozójával van felvértezve, míg a DDR2-es memóriarendszere 2GB 667MHz-es RAM-ot tartalmaz. A képi megjelenítésért a processzorba integrált Intel Graphics Media Accelerator 3150-es grafikus chip felel, az adatok tárolásáról pedig egy 250GB-os hagyományos merevlemez gondoskodik.

A táblagép hálózati rendszerét egy 10/100-as Ethernet vezérlő, egy 802.11b/g/n szabványú WiFi modul, és egy Bluetooth adapter alkotja. A külső részen található egy SD formátum kezelésére felkészített kártyaolvasó, egy mini D-Sub VGA kimenet, két darab USB 2.0, egy RJ-45 LAN, valamint az integrált audiorendszer mikrofon és fejhallgató csatlakozója. Az újdonságot a Microsoft előtelepített Windows 7 operációs rendszerével, és egy négycellás Lithium-Ion akkumulátorral szállítja a gyártó, ami a hivatalos adatok szerint öt óra folyamatos üzemidőt képes garantálni.
1 hozzászólás

totyak

10 éve, 10 hónapja és 19 napja

Durván egy netbook szintjén van, ami nem is rossz, csak az ára ne lenne ilyen sok.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

WickedSick profiljaGargameth profiljaMonyo profiljarDAVE profilja