A Crytek rövidesen kizárólag free-to-play játékokban fog utazni

2012. június 08.
1.6041
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Cpt_Nihil profilja, adatai
Cpt_Nihil
A frankfurti stúdió vezérigazgatójának nyilatkozata alapján a Crysis franchise megalkotói záros határidőn belül átnyergelnek az "ingyenesen játszható" játékokra, amiről mindnyájan pontosan tudjuk, mivel is érdemelte ki a macskakörmöt...

A kirajzolódó kórképet látván úgy fest, ideje elkezdenünk aggódni a Crytek mentális épségéért, az elismert fejlesztővállalat ugyanis egyre inkább hasonlít egy Pokol Angyalai bőrdzsekiben feszítő veterán motoroshoz, aki egyik napról a másikra minden átmenet nélkül megkönnyezi a legközhelyesebb szappanoperák főszereplőit - elvégre egy kőkemény Far Cry, na meg Crysis után érkező Fibble: Flick 'n' Roll-t akár az Öböl-háború-szindróma egyik tünetének is betudhatunk...

Arról nem is beszélve, hogy Cevat Yerli, a cég vezérigazgatójának elmondása szerint a jelenlegi szerződések teljesítését követően mindnyájan a free-to-play biznisz területén vernek sátrat. Yerli úgy véli, a DLC-k és a drága online szolgáltatások "halálra fejik a fogyasztókat", s hogy a jövő egyértelműen az ingyenesen játszható termékeké.

A konzoljátékok fejlesztése közben már tudtuk, hogy a jövő az online és a free-to-play játékoké. Cégünk jelenleg egy átmeneti időszakban van; a csomagolt játékokról a minden ízében ingyenesen játszható játékokra váltunk.

Yerli ugyanakkor kihangsúlyozza, hogy a közhiedelemmel ellentétben az "F2P" nem jelent egyet a minőség romlásával, továbbá biztosít minket arról, hogy továbbra is olyan nívós címek gördülnek ki műhelyükből, amilyeneket megszokhattunk tőlük.

...Ez azt jelenti, hogy a jövőben minden új játékunkat, valamennyi projektünket, platformunkat és technológiánkat a free-to-play és online modellekre szabjuk, a legjobb minőségben.

Mint azt a Warface is alátámasztja, a szándékunk a legjobb, konzoljáték minőség elérése.

Ez 10 és 30 millió dollár közötti költségvetéssel bírt - tehát kompromisszumnak helye nincs -, ám ennek ellenére 0 dollár belépési díjat igényel.

Meglátásom szerint ez a játékok egy új fajtája, amely átformálja a táj arculatát, egyben a legfelhasználóbarátabb üzleti modell.
2 hozzászólás

DNS

12 éve, 9 hónapja és 25 napja

Ehelyütt csupán megboldogult nagyapámat tudom idézni, aki előszeretettel szokta volt mondani, a hasonló eseményeket kommentálandó: "Marhák!"

válasz erre

rDAVE

12 éve, 9 hónapja és 27 napja

Őszintén nekem sokszor nincs szükségem online játékra és inkább egyedül játszom...
Szóval ha ez a jövő akkor én már nem sokáig fogok játszani. mosolygó smiley
Minek erőltetik ezt a sok DLC-t meg free to play játékot.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja