A Commel bemutatta új LV-67F alaplapját

2010. október 03.
1.8711
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A Commel a napokban bejelentette, hogy újabb taggal bővítette ki az alaplapjainak termékkínálatát.

A frissen beharangozott újdonság Commel LV-67F típusjelzéssel lett ellátva, és a gyártó kifejezetten a beágyazott rendszerek piacát célozza meg vele. Az alaplap Mini-ITX formátummal lett tervezve, vagyis mindössze 170 X 170 milliméteres méretekkel büszkélkedhet, és az Intel QM57 Express chipkészlet köré épül, az rPGA988A foglalata pedig az Intel mobil Core i3, Core i5 és Core i7 központi feldolgozók fogadására van felkészítve.

A Commel LV-67F esetében a képi megjelenítésről a processzorokba integrált Intel HD Graphics chip felel, az esetleges bővítőkártyák számára pedig egy 16X-os PCI Express, egy mini PCI Express és egy mini PCI foglalat áll rendelkezésre. A rendszermemóriát két darab DDR3-as aljzatba lehet telepíteni, amik maximális kiépítésben 8GB RAM-ot képesek kezelni a 800MHz-es, vagy az 1066MHz-es frekvencián. A meghajtóknak hat darab SATA II port kínál csatlakozási lehetőséget, amik már rendelkeznek RAID 0, RAID 1, RAID 5 és RAID 10 támogatással is.

Az alaplap felszereltségéből természetesen nem hiányzik a dupla Gigabit Ethernet vezérlő, de a kínálatában a kategóriájától szokatlan módon megtalálható még egy 7.1 csatornás HD audiorendszer is. A csatlakozási lehetőségek palettáján szerepel egy PS/2 billentyűzet és egy egér konnektor, egy D-Sub VGA kimenet (elérhető még a 24bit-es LVDS, és igény esetén a DVI is), tíz darab USB 2.0, egy RS232 és egy RS232/422/485 soros, egy GPIO, egy CDIN, két darab RJ-45 LAN, egy SMbus, egy SPDIF, valamint az előbb említett integrált hangkártya portjai. Az új alaplap által támogatott operációs rendszerek listájára egyelőre még nem derült fény. A Commel LV-67F várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó nem közölt részleteket.
2 hozzászólás

skyman

10 éve, 6 hónapja és 2 napja

Az ember életében mindig marad homályos rész, ezen ne aggodj totyak

válasz erre

totyak

10 éve, 6 hónapja és 2 napja

Már megint ez a beágyazott rendszer izé. Sosem fogom teljesen felfogni, hogy mi is az.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Marduk profiljamarco profiljaEAG2 profiljagery1113 profiljaImperator profilja