A Colorful bemutatta új GTX 650 iGame AresX gyorsítóját

2012. szeptember 27.
1.7491
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az nVidia GeForce grafikus vezérlőkre specializálódott Colorful bejelentette, hogy újabb taggal bővítette ki a videokártyáinak felhozatalát.

A most leleplezett újdonság nem meglepő módon az nVidia nemrég elrajtolt GeForce GTX 650-es modelljére épül, az üzletek kínálatában pedig Colorful GTX 650 iGame AresX típusjelzéssel fog felbukkanni. A gyorsító megfelelően alacsony üzemi hőfokát egy egyedi tervezésű, dupla kártyahelyet elfoglaló hűtési megoldás biztosítja, ami egy 90 milliméteres ventilátor, valamint két darab nyolc milliméteres hővezető cső hatékony kombinációját kamatoztatja.

A Colorful GTX 650 iGame AresX természetesen a 28 nanométeres gyártástechnológiával született GK107-es grafikus feldolgozóval van építve, ami ez esetben 384 darab aktív CUDA magot vonultat fel, a 128 bites memóriainterfészen keresztül pedig 1024 MB GDDR5 videomemória csatlakozik hozzá.

A videokártya órajelei megegyeznek az nVidia referenciaértékeivel, vagyis a Kepler GPU sebességét 1058 MHz-ben határozták meg a mérnökök, a fent említett 128 bites memóriarendszer pedig az 1250 MHz-es valós frekvencián végzi feladatait, ami 5000 MHz-es effektív teljesítményt eredményez, viszont ezek az értékek a "One Key OC" rendszer aktiválásával könnyedén 1158 MHz, illetve 5200 MHz-re emelkedhetnek GPU és VRAM).

A különféle kijelzőknek a nyomtatott áramkör végén kialakított egy mini HDMI és két darab DVI videokimenet biztosít csatlakozási lehetőséget, a működéshez szükséges plusz energiát pedig egy hattűs PCI Express tápcsatlakozó szolgáltatja.

Ahogy az már egy új fejlesztésű vezérlőtől elvárható, a felhozatalban természetesen ezúttal is megtalálható a teljes körű DirectX 11 támogatás, amit az nVidia már jól ismert PhysX, CUDA és PureVideo HD technológiája egészít ki. Az új Colorful GTX 650 iGame AresX várható megjelenési idejéről egyelőre nem érkezett információ, annyit mindenesetre már tudni, hogy a boltok polcaira 149 dolláros árcédulával fog megérkezni.
1 hozzászólás

Vendég

12 éve, 6 hónapja és 18 napja

Végre egy olcsóbb verzió.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Kisember001 profilja