A Club 3D bemutatta új GeForce GTX 570-es gyorsítóját

2010. december 08.
1.5091
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Ahogy arra már az nVidia bejelentésekor számítani lehetett, a különböző gyártók színeiben pompázó GeForce GTX 570-es grafikus gyorsítók egymás után bukkannak fel.

A sorból természetesen a Club 3D sem kíván kilógni, ugyanis a mai napon hivatalosan is bejelentette az előbb említett újdonságra épülő saját megoldását. A gyorsító felépítése teljes mértékben megegyezik az nVidia referencia változatéval, és a hűtéséről is az nVidia dupla kártyahelyet elfoglaló standard hűtőrendszere gondoskodik.

A Club 3D GeForce GTX 570 (CGNX-X5836 gyári modellszám) típusjelzéssel ellátott videokártya a 40nm-es gyártástechnológiával előállított, GF110-es kódnevű grafikus feldolgozóval van tervezve, ami 480 darab CUDA magot, 60 darab textúrázó egységet és 40 darab ROP egységet tartalmaz, a 320bit-es adatsínen keresztül pedig 1280MB GDDR5 videomemóriát képes elérni. Az újdonság órajelei teljes mértékben megfelelnek az nVidia ajánlásának, ugyanis a GPU sebességét 732MHz-re, míg a shader egységek teljesítményét 1464MHz-re hangolták be a mérnökök, az előbb említett 320bit-es GDDR5 memóriarendszer pedig a 3800MHz-es effektív frekvencián üzemel (152Gb/s-os memória sávszélesség).

A hátlapi panelen kialakított portok kiosztása is megegyezik a referencia változatéval, vagyis a különféle kijelzőknek két darab DVI és egy mini HDMI kimenet biztosít csatlakozási lehetőséget, a nyomtatott áramkör nVidia SLI csatolófelületének köszönhetően pedig igény esetén könnyedén kiépíthető akár a többkártyás grafikus konfiguráció is. A gyorsító 219W-os TDP értékkel rendelkezik, a működéshez szükséges plusz energiát pedig két darab hattűs PCI Express tápcsatlakozó szolgáltatja.

A gyorsítókártya természetesen már rendelkezik teljes körű DirectX 11 és OpenGL 4.1 támogatással, amiket az nVidia már jól megszokott PhysX, CUDA, PureVideo HD, valamint a legújabb fejlesztésű 3D Vision Surround technológiája egészít ki. Az új Club 3D GeForce GTX 570 várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre sajnos nem közölt részleteket.
1 hozzászólás

Vendég

10 éve, 7 hónapja és 18 napja

Jó lenne ha az opengl jobban terjedne, akkor sokkal könnyebben portolnák ide oda a játékokat.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Marduk profiljagery1113 profilja