A Chrome böngésző segítségével futtathatunk androidos alkalmazásokat

2015. április 03.
1.5781
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
petike737 profilja, adatai
petike737
Az okostelefonok és táblagépek piacának egyik kulcsszereplője a szoftveres oldal, hiszen rengeteg olyan sikeres alkalmazás van, melyet kifejezetten ezekhez az eszközökhöz készítettek, de akad néhány olyan is, amelyet többen szívesen használnának egy számítógép előtt ülve.
 

Szoftveres téren az Android az egyik legjobban ellátott rendszer, így házon belül nem túl meglepő, hogy a Chrome OS-t nem szeretnék nagyon távol tartani a testvér adta lehetőségektől. Ezért is indult el nemrég az App Runtime for Chrome (ARC) névre keresztelt környezet, mely lehetővé teszi, hogy a Chrome böngészőn keresztül androidos applikációkat futtassunk Chrome OS alatt.

Ezt a bizonyos ARC-t azonban nem csak Chrome OS alatt lehet használni, hanem akár Mac, Windows és Linux rendszereknél is, hiszen a Chrome böngésző igencsak széles körben hódít. A dolog egészen pontos úgy működik, hogy ez a bizonyos kiegészítő egy Chrome böngésző által futtatható megoldást készít az androidos APK-ból. A beszámolók szerint sajnos nagyon sok alkalmazás nem működik a konvertálás után, de bőven akadnak olyanok is, melyek igen. Ez egyelőre még csak egy igen alternatív útja annak, hogy az Android miként férkőzhet be az asztali és hordozható számítógépek világába, de később akár sokkal könnyen úton is végbemegy majd ez a folyamat.
4 hozzászólás

xpforever

6 éve, 3 hónapja és 17 napja

Ha fejlesztik rendesen, akkor lehet belőle valami. Mindenesetre nem szeretem a chrome-t (csak youtube-ra használom, mert normálisabb a flash playere), amúgy csak firefox.

válasz erre

1000feri

6 éve, 3 hónapja és 17 napja

Majd kiforrja magát

válasz erre

gokuvsvegita

6 éve, 3 hónapja és 17 napja

Ez jó megoldás lesz. Bár a Chromet nem szeretem használni..

válasz erre

totyak

6 éve, 3 hónapja és 17 napja

Akkor ez kb. egy Android emulátor PC-re, ami nem is igazán működik. Köszönjük a lehetőséget Legnagyobb felhasználói bázisa talán a játékostársadalom lesz a programnak, hiszen egészen jó kis játékok vannak droidra, amiket nagy képernyőn csak jobb játszani.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

petrovicsz profiljaManiac profilja