A Cherrypal piacra dobta új CherryPad America táblagépét

2010. október 09.
1.8161
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az alacsony árkategóriájú számítógépeiről ismert Cherrypal a napokban bejelentette, hogy egy új fejlesztésű táblagépét dobta piacra.

A frissen beharangozott újdonság Cherrypal CherryPad America névre lett keresztelve, és különlegessége, hogy a borítása alatt egy ARM alapokra építkező processzor található, a háttértárolóján pedig a Google egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Android operációs rendszere kapott helyet. A gép pontos méreteire egyelőre sajnos még nem derült fény, annyit mindenesetre tudni, hogy alig 498 grammos tömeggel büszkélkedhet.

A rendszer egy 7 inches rezisztív érintőképernyő köré épül, ami a 800 X 480-as natív felbontással rendelkezik. Az új Cherrypal CherryPad America a Samsung ARM 11 alapokra épülő, 800MHz-re hangolt központi feldolgozójával van felvértezve, ami már természetesen rendelkezik teljes körű OpenGL 2.0 támogatással is, mellé pedig egy 256MB RAM-al feltöltött DDR2-es memóriarendszert társítottak a tervezők. Az adatok tárolásáról egy 2GB kapacitású flash alapú meghajtó gondoskodik, amin a fent említett Android operációs rendszer 2.1-es változata kapott helyet, de a cég az év végére már ígéri hozzá a Froyo 2.2 frissítést is.

A gép alumínium burkolatába egy sztereó hangszórópár, valamint egy mikrofon került beépítésre, a hálózati kapcsolatok kezeléséről pedig egy 802.11b/g/n rendszerű WiFi modul gondoskodik. A külső részen található egy microSD formátum kezelésére felkészített kártyaolvasó, egy fejhallgató csatlakozó, valamint a külső eszközök csatlakozását biztosító USB 2.0 port. A rendszert egy 3200mAh teljesítményű akkumulátorral szállítja a gyártó, ami a hivatalos adatok szerint használattól függően 6-8 óra folyamatos üzemidőt képes garantálni. Az új Cherrypal CherryPad America már megtalálható a nagyobb külföldi webáruházak kínálatában 188$ körüli áron.
1 hozzászólás

totyak

14 éve, 8 hónapja és 18 napja

Nagyon gyenge a hardver, de hát ezekben nem az a lényeg. Az ára viszont egészen baráti 40-45 ezer között mozog, ha jól számoltam.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja