A bModo bemutatta legújabb táblagépét

2010. október 15.
1.9031
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A hazánkban még viszonylag ismeretlen bModo az elmúlt napokban bejelentette, hogy egy új fejlesztésű táblagéppel bővítette ki a termékkínálatát.

A frissen reflektorfénybe állított újdonság bModo 12 típusjelzéssel fog felbukkanni az üzletek kínálatában, a borítása alatt pedig a netbookokban már bizonyított Intel Atom processzor található. Az új tábla PC hordozhatóságára nem lehet panasz, ugyanis mindössze 295 X 195 X 14 milliméteres méretekkel büszkélkedhet, ami mellé alig 990 grammos súly párosul.

A gép frontrészét egy 11,6 inches szélesvásznú kapacitív érintőkijelző uralja, ami az 1366 X 768-as natív felbontással rendelkezik. A képernyő keretéből természetesen nem hiányzik a már jól megszokott webkamera 1,3M pixeles változata, a 2 X 1,5W-os sztereó hangszórópár, valamint a mikrofon sem. Az új bModo 12 a fent említett Intel központi feldolgozó 1,66GHz-es Atom N450-es változatával van felvértezve, ami mellé egy 1GB RAM-al feltöltött DDR2-es memóriarendszert társítottak a tervezők. A képi megjelenítésért az integrált Intel Graphics Media Accelerator 500-as grafikus chip felel, amit a gyártó kiegészített még egy diszkrét video gyorsítóval is, így a rendszer könnyedén megbirkózik akár az 1080p felbontású HD videotartalmakkal is. Az adatok tárolásáról egy 32GB-os szilárdtest-meghajtó (SSD) gondoskodik, a különféle hálózatokhoz való kapcsolódást pedig egy 802.11b/g/n szabványú WiFi modul, egy Bluetooth 2.1 + EDR adapter, egy HSPA egység (7,2Mbps), és egy GPS rendszer garantálja.

A konfigurációt a cég ellátta még egy G-szenzorral és fényérzékelő rendszerrel is. A külső részen található egy dokkoló port, egy SIM kártya slot, egy SD formátumra felkészített kártyaolvasó (SDHC kompatibilis), egy OMTP jack aljzat, egy mini HDMI kimenet, két darab USB 2.0, valamint az integrált audiorendszer csatlakozója. A táblagépet egy előtelepített Microsoft Windows 7 Home Premium operációs rendszerrel, valamint egy 4800mAh teljesítményű akkumulátorral szállítja a gyártó, ami a hivatalos adatok szerint öt óra folyamatos üzemidőt képes biztosítani. Az új bModo 12 már korlátozott példányszámban megrendelhető 699$-os áron, a szállítása pedig várhatóan karácsony tájékán fog megkezdődni.
1 hozzászólás

totyak

10 éve, 10 hónapja és 24 napja

A gyártót nem ismerem, a gép meg egy átlag közepes netbook szintjét hozza.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljasoami profiljarDAVE profiljaManiac profilja