A Valve módszeresen tiltja ki Steamről a fiatalkorúak köré épülő erotikus játékokat

2018. december 08.
5.6411
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A Valve mostanság egyre inkább szabályozza, hogy mi mehet és mi nem mehet ki Steamre, például az obszcén címekkel ellátott produktumok, az achievement-farmolás köré épülő szoftverek, és az echte szexjátékok már jó ideje tiltva vannak a platformról.

A Kotaku értesülései szerint néhány fejlesztő tudomására jutott, hogy a Valve módszeresen üldözni kezdte azokat a projekteket, melyekben fiatalkorúak szerepelnek szexjelenetekben, vagy éppenséggel meztelenül ábrázolják őket.

A legtöbb anime-stílusú visual novel játékban középiskolás lányokat mutogatnak leginkább ilyen módon, ennek értelmében több olyan fejlesztés is eltávolításra került az elmúlt hetekben, ami ezeknek a követelményeknek nem felelt meg, az ezen címek mögött meghúzódó stúdiók pedig sorra kapták az üzeneteket, hogy nem jelenhet meg a munkájuk Steamen.

Olyan játékok kerültek tiltásra, mint a Cross Love, az Imolicious és a Hello Goodbye, a fejlesztők megpróbálták elérni a Valve-t, hogy valamiféle kompromisszumra jussanak, viszont egyelőre süket fülekre találtak.
9 hozzászólás

Manihun

1 éve, 6 hónapja és 27 napja

Itt nem az a probléma, hogy fiatalkorúak játszanak +18-as játékokkal, hanem az, hogy a benne szereplő fiatalkorú karakterek, szereplők vesznek részt szexuális aktusban és mivel te elmúltál 18 éves (mert különben nem játszhatnál ilyen játékkal) és ezzel játszol kimeríti a pedofília fogalmát. Az, hogy ezek rajzolt, animál vagy más megoldással készült karakterek megosztja a véleményeket de ezek szerint a Valve nem vállalja a kockázatot, hogy támadható legyen.

válasz erre

totyak

1 éve, 7 hónapja

Szerintem elég lenne egy kérdés, mikor be akarsz lépni az adott játék oldalára, hogy elmúltál-e 18. Ha azt mondod igen, akkor beenged és onnan már a magad felelőssége, hogy megront-e a játék.

válasz erre

WarriorAutobot

1 éve, 7 hónapja és 1 napja

A korhatár jelzést mire használják?

válasz erre

muki

1 éve, 7 hónapja és 2 napja

Anime játékokhoz az ilyen azért hozzá tartozik de megértem a dolgot.

válasz erre

Direktor

1 éve, 7 hónapja és 2 napja

Érthető is meg nem is. Nyilván aki egy kicsit is értelmes annak az ilyen játék semmi extra dolgot nem jelent csak szórakozást arra a kis időre amíg játszik vele. Ennyi.

válasz erre

Ronalddo

1 éve, 7 hónapja és 3 napja

Ez mekkora baromság. Hát erre van a korosztályi besorolás.

válasz erre

Patrik94

1 éve, 7 hónapja és 3 napja

Mondjuk az anime / manga ilyen, ezt nem tudom miért kell tiltani.

válasz erre

zender

1 éve, 7 hónapja és 3 napja

Valahol érthető mondjuk...

válasz erre

Vidoros

1 éve, 7 hónapja és 3 napja

Nem is csodálom. Igaz mérlegelni kéne, nem mindent kibaszni.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Sándorkolbász profiljaWickedSick profiljagery1113 profilja