A Sony figyelmeztet: a PlayStation konzolok árát is megemelheti a kínai-amerikai kereskedelmi háború!

2019. július 31.
5.1081
Maniac profilja, adatai
Maniac
Elképesztő mértékű kereskedelmi hidegháború bontakozott ki az elmúlt hónapokban Kína és Amerika között, melynek közvetlen hatásait egyelőre a játékiparban még nem érzékeltük, de a helyzet hamarosan megváltozhat.

Hiroki Totoki, a Sony pénzügyi vezetője ugyanis nemrégiben arra figyelmeztette a The Wall Street Journal újságíróit, hogy ha tovább folytatódik a két ország közti kereskedelmi háború, és a tervezeteknek megfelelően az Egyesült Államok valóban magasabb adókat vet ki Kínára, akkor az rövidesen a PlayStation konzolok, így nemcsak a PS5, hanem már a PS4 árcéduláján is megérződik majd.

A masinák ugyanis a legtöbb elektronikai eszközzel egyetemben Kínában készülnek, ha viszont az USA megnöveli az ázsiai országgal szemben a különféle terheket, akkor azok rövidesen megmutatják majd a hatásukat az összes kínai terméken, melyek így elveszíthetik legfontosabb versenyképességüket, az olcsóságukat.

Bár a nyilatkozat alapján a probléma miatt egyelőre csak az amerikai játékosoknak fájhat a feje, azonban ha ismerjük a világ gazdaságának működését, akkor már most nyugtázhatjuk, hogy az ottani áremelkedést rövidesen itt Európában ugyanúgy megérezhetjük majd.
4 hozzászólás

totyak

4 hónapja, 2 hete és 2 napja

Kedves tőlük, hogy figyelmeztetnek és persze egyértelmű, hogy nem az ő hibájuk a dolog, ettől függetlenül ők fogják megérezni, ha drágábban adják a konzolt, mert kevesebb fogy.

válasz erre

WarriorAutobot

4 hónapja, 2 hete és 2 napja

Szerintem az pofára esés lenne az amcsiknak ha csak ott emelnék meg az árát a konzolnak.

válasz erre

petrovicsz

4 hónapja, 2 hete és 2 napja

Hát az csodás lesz, mit ne mondjak.

válasz erre

Ronalddo

4 hónapja, 2 hete és 2 napja

A gyártás költsége emelkedik, a konzol ára csak a Sonyn múlik. Azért az nem mindegy.

Ők emelnek árat, ha árat emelnek és pont.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

5t3v3nk3 profiljagery1113 profiljaTuhajohn profilja