A Sega egykoron Bill Gates segítségét kérte, hogy az Xbox támogassa a Dreamcast-játékokat

2018. november 21.
9.3741
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Bár nem tudjuk, hogy mennyire igaz a történet, azonban a Redditen a minap egy magát bennfentesnek nevező személy tűzhöz közeli forrásokra hivatkozva egy érdekes sztorit osztott meg a nagyvilággal a kétezres évek elejéről.

A játékiparban ugyebár az említett időszak nagyon izgalmas volt, hiszen a PS2 berobbant a piacra, a Microsoft megjelent az Xbox konzollal, a Nintendo összedobta a GameCube-ot, egyedül a Sega bukdácsolt, akik nem igazán tudtak mit kezdeni a Dreamcasttel, azonban a mostani sztori szerint mindent megpróbáltak, még majdnem a lelküket is eladták az ördögnek.

Az említett Reddit-bejegyzés szerint ugyanis Isao Okawa, a Sega akkori elnöke több alkalommal is ellátogatott a Microsoft főhadiszállására annak érdekében, hogy személyesen egyeztessen Bill Gates-szel, hogy az Xbox valamilyen formában támogassa a Dreamcast konzolra megjelent játékokat, ezáltal rajongóik más platformon ugyan, de tovább élvezhettek volna olyan címeket, mint a Phantasy Star Online.

Ma már ismert a történet végkimenetele, a két nagyágyú nem tudott megegyezni egymással, Bill Gates ugyanis határozottan elutasította a Sega közeledését, így a kilencvenes évek egyik játékóriása ezzel majdnem sírba szállt, hovatovább azóta sem próbálkozott meg a hardvergyártással.
6 hozzászólás

WarriorAutobot

5 éve, 9 hónapja és 21 napja

Lehet ha ma is gyártanának konzolt a Sega berkein belül akkor lehet most a Microsoft keresné meg őket a kollaborációra. röhögő smiley

válasz erre

totyak

5 éve, 9 hónapja és 21 napja

Érdekes, lehet, hogy akkoriban nem mentek jól a Dreamcastek, most meg azt látom, hogy újra növekszik irántuk az érdeklődés. Persze ez betudható a retro láznak is, ami manapság elindult.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

5 éve, 9 hónapja és 21 napja

[Tiltott felhasználó!]

rDAVE

5 éve, 9 hónapja és 21 napja

A Sega egy önromboló cég... röhögő smiley Phantasy Star Online 2 NA/EU verzió sincs sehol, pedig évekig ígérgették.

válasz erre

fighterlaci

5 éve, 9 hónapja és 21 napja

Helyette megcsinálták az xboxot... wtf smiley

válasz erre

Direktor

5 éve, 9 hónapja és 21 napja

Nagyon jók voltak a Segák, sajnálom.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja