A Samsung gyárt először GDDR6-os memóriát

2018. január 19.
1.1571
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
A Samsung legfrissebb bejelentése szerint ők lesznek az elsők, akik a piacon GDDR6-os szabvánnyal rendelkező memóriák gyártásába kezdenek, és bár a tömegtermelés egyelőre nem indul meg, a gyártósorokat azonban véglegesítik, ezáltal felkészülnek a nagyobb rendelésekre.

Az első GDDR6-os memórialapkák egyébiránt 16 gigabites kapacitást kínálnak, méghozzá 18 Gbps-os információátvitel társaságában, aminek gyakorlati működését 1,35V feszültség biztosítja, a korábbi típusokhoz mérten 35 százalékkal kisebb fogyasztással, akár 72 GB/másodperces adatátviteli teljesítmény mellett is.

A Samsung szerint az új memóriák célpiacát határozottan a grafikus kártyák jelentik, ezáltal a 384 bites buszokra akár már 12 lapkát is felszerelhetnek az újdonságokból, amivel bizonyos VGA-k a 24/48 GB-os V-RAM kapacitást is könnyedén elérhetik majd, ami drasztikus teljesítménynövekedést jelent a csökkenő fogyasztás mellett.
4 hozzászólás

WarriorAutobot

1 éve, 5 hónapja és 15 napja

Egész klassz, de lehet nem ők az elsők.

válasz erre

KoalaPaci

1 éve, 5 hónapja és 15 napja

1. nem paranoia , hanem tény hogy mit a legjólinformáltabb über****agyerek lát az is jó pár éve létezik katonai installációkban ( gondold végig ... a gyártó ország föellensége-épp az aktuális- ráguglizik egy ilyen fórumra és megtudja a hadititkokat ... hm , na ezért a csuszás
2. mitöl szabvány egy csomó hangzatos uj számmal és betüvel ? mert pontosan a gyártó avagy a barátai meghatároztak egy normát hogy amikor ujabb jön ki égjen a fejed mert a tied egy számmal öregebb ?
( tudom a 2. nem fedi teljesen a valóságot de az vessen a máglyára aki hosszadalmas keresés nélkül fel tudja sorolni a különbözö szabvány ill. fantáziaelnevezéseket , avagy az azokon belüli verziókat amik sok esetben ugyanakkora ugrást jelentettek mint egy uj szabvány )

válasz erre

totyak

1 éve, 5 hónapja és 15 napja

Honnan veszik, hogy ők lesznek az elsők? Lehet, hogy valaki csak azért is beelőzi őket.

válasz erre

Patrik94

1 éve, 5 hónapja és 15 napja

Gondolom semmivel nem lesznek komptibilisek...

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

sony1515 profiljagery1113 profiljamarco profilja