A Riot Games és az Epic Games lehet a következő a TikTok után, amit Amerika kitilthat

2020. szeptember 18.
76.9611
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Amerika és Kína már régóta vívja az üzleti csatározásait, a legfrissebb szituációban például a TikTokot, a WeChatet és más kínai alkalmazásokat iktatnak ki az USA területéről, azonban úgy fest, hogy a játékipar sem marad érintetlenül.

Az Egyesült Államok Pénzügyminisztériuma leveleket küldött a Tencent kínai konglomerátumhoz kapcsolódó különféle vállalatoknak, melyekben az adatok átnyújtását kérik - írja a Bloomberg. A Tencent echte birtokolja a Riot Games-t, azaz a League of Legends és a Valorant alkotóit, valamint az Epic Games-ben is 40%-os részesedésük van.

Amennyiben ezek a cégek is Trumpék áldozatául esnek, az azt jelenti, hogy alaposan megcsappanhat a bevételük, amiből fakadóan számos játék dőlhet a dugába, vagy legalábbis masszív veszteségeket szenvednek. A Fortnite, a League of Legends, a Valorant, valamint számos új projektjük hasalhat el.
6 hozzászólás

Imperator

4 hónapja, 2 hete és 3 napja

Megy a kereskedelmi háború Kína és USA között, először a Huawei, majd TikTok körül ment a balhé, a kínaiak is berágtak az Apple-re, most is csak az újabb ellencsapás zajlik. Mondjuk én is kicsit aggódnék, ha az egyik legnagyobb kormány közeli cégnek lényegében mindenhova van hozzáférése a világon, miközben a felhasználók röhögve adnak meg minden adatot és önként telepítenek anti-cheatnek álcázott backdoor programokat. Vagy ez már csak összeesküvés?

válasz erre

fighterlaci

4 hónapja, 2 hete és 4 napja

Azért ez így elég keményen hangzik! Mi van ezekkel?

válasz erre

Direktor

4 hónapja, 2 hete és 4 napja

Tegyük naggyá Amerikát mi?! Ezzel eteti a népet és közben tönkre teszi az egészet.

válasz erre

rDAVE

4 hónapja, 2 hete és 4 napja

A pénzügyminisztérium foglalkozik a "nemzetbiztonsági" ügyekkel?

válasz erre

Ronalddo

4 hónapja, 2 hete és 4 napja

Ezek bolondok, esküszöm!

válasz erre

petrovicsz

4 hónapja, 2 hete és 4 napja

Mi ez az őrület???

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

kylx profilja