A PC-s játékosok körében is egyre népszerűbb a kontroller

2020. november 23.
20.7851
Maniac profilja, adatai
Maniac
A Valve felmérése szerint az elmúlt két évben jelentős mértékben megugrott azoknak a játékosoknak a száma, akik bár PC-n élvezik kedvenc alkotásaikat, de billentyűzet és egér helyett inkább a kontrollert választják maguknak.

A csapat bejelentései szerint két év alatt duplázódott azoknak a száma, akik inkább kontrollert használnak, ami nem meglepő annak fényében, hogy még mindig nagyon sok olyan videojáték jelenik meg PC-re, aminek az irányítása sokkal kényelmesebb, ha nem a klaviatúrát választjuk hozzá.

A Valve szerint a kontrollereket támogató videojátékok esetében átlagosan már 60 százalék azoknak az aránya, akik inkább ezt az irányítási eszközt alkalmazzák, és bár konkrét felmérésük nincs a használt kontrollerek megoszlásáról, az viszont biztos, hogy a DualShock vezérlőt használók száma a 2018-as 10,9 százalékról idén már 21,6 százalékra emelkedett.
5 hozzászólás

iPet

2 hónapja, 1 hete és 2 napja

Nekem az első dolgom volt joy-t szerezni a gamer laptopomhoz Próbáltam egérrel és billentyűvel, de annyira testidegen volt, hogy "kénytelen voltam" beszerezni egyet.

válasz erre

Direktor

2 hónapja, 1 hete és 2 napja

Én PC-n csak billentyű egérrel tolom, eszembe nem jutna kontrollerezni, teljesen más élmény. Igaz én laptopon játszom és ott eleve közelebb van húzva a gép, lehet azért gondolom így.

válasz erre

Xelosz

2 hónapja, 1 hete és 2 napja

muki írta:
Hát ez fura. Akkor minek PC-zik?
Jobb grafika stabilabb framerate.
egy dark soulshoz pl kell ez meg kell controller.
vagy darksiders, ac, stb

válasz erre

Tommy

2 hónapja, 1 hete és 2 napja

Dehát a PC-ben pont az a jó, hogy billentyűzet - egér kombó van.

válasz erre

muki

2 hónapja, 1 hete és 2 napja

Hát ez fura. Akkor minek PC-zik?

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Monyo profiljaManiac profiljaManiac profiljagery1113 profilja