A PC-hez hasonló, fejleszthető konzolokat akar a Microsoft

2016. március 02.
4.4301
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Nem kizárt, hogy a Microsoft a közeli jövőben alaposan megreformálja majd a konzolokról kialakított képünket, Phil Spencer ugyanis egy céges eseményen arról beszélt, hogy szerinte nem túl szerencsés, hogy hosszú évekig egyetlen fix hardverre kell fejleszteniük egy konzolgeneráció keretein belül.

Az Xbox-vezére szerint éppen ezért a jövőben részükről eltörlődhetnek a jól megszokott konzolos ciklusok, és a játékgépek a számítógépekhez hasonló formában hardveres frissítéseket kaphatnak majd - habár konkrét tervekről vagy részletekről emberünk nem kívánt beszámolni még a forradalmi elképzelés kapcsán.

Azt azonban felvázolta már, hogy nagyon szimpatikus számukra az, hogy a régi és az új játékok egyaránt futtathatók legyenek egy rendszeren, amit a Universal Windows Applications segítségével vagy a visszafelé kompatibilitással részben már a gyakorlatban is megvalósítottak, hiszen így lehetővé tették, hogy a legújabb játékok mellett régebbiek is fussanak egy újabb hardveren.

Spencer ismét kiemelte, hogy a PC gaming milyen fontos lett most a kompániának, és szavaiból ítélve olyan jövőképen törik a fejüket az Xbox kapcsán, aminek részeként eltörölnék a generációkat, és rendszeresen fejleszthető hardverekkel tennék egyre jobbá a gépeket. A kérdés csak az, hogy ezzel mi választhatná el egymástól a jövőben a konzolokat és a PC-ket?
13 hozzászólás

Imperator

8 éve, 9 hónapja és 8 napja

Na ez az, ha a a konzolba tudok majd ramot meg vga-t venni, akkor eleve nem is konzolt vennék hanem egy combosabb pc-t, hiszen az ember azért vesz konzolt hogy ne kelljen szórakoznia ilyenekkel, aggódni hogy a félmilliós gépén vajon elfut-e a játék stb. Ez a generáció el van szúrva, finoman fogalmazva, már az első években vissza kell fogni a pc-s verziót, hogy ne legyen szebb a konzolosnál (Division), ráadásul még az fps-t is korlátozni kell nagyon sokszor.

válasz erre
12a(z) 2 -ből
 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljamarco profilja