A Nintendo megint lelőtt egy Pokemon fan projektet

2016. december 25.
4.7481
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
Nem az első és nyilvánvalóan nem is az utolsó eset, hogy a Nintendo letilt egy olyan fan projektet, ami az általuk birtokolt jogokat sérti - legyen az vélt vagy valós -, most épp egy Pokémon játék került sorra.

Adam Vierra még októberben mutatta be a Pokemon Prism alapján készített felújított játékát, ami már akkor is bökte a Nintendo csőrét. Karácsony előtt a Nintendo jogászai keresték meg a srácot, hogy jobb ha abbahagyja a munkát, mielőtt komolyabb következményei lennének.

Ellentétben a Pokemon Uranium játékkal, ahol a fejlesztő teljesen új játékot akart létrehozni, a Vierra féle megoldás egy ROM hack alapján készült volna, ami valóban komoly jogi kérdéseket vet fel, nem is értjük, a srác hogy akarta ezt megvalósítani.
3 hozzászólás

wegh

7 éve, 11 hónapja és 11 napja

Valóban elég fura, hogy egy hacket még be is mutatott, de vannak fura emberek. Azért a Nintendo ennél sokkal kevesebbért is perelt volna röhögő smiley

válasz erre

Patrik94

7 éve, 11 hónapja és 11 napja

Valahol megértem a Nintendot (ennél az esetnél mindenképp) de valamiben nem. Például amikor a srác egy új játékot akart csinálni. Miért nem karolta inkább fel?

válasz erre

totyak

7 éve, 11 hónapja és 11 napja

Én inkább azt nem értem, hogy minek reklámozta. Szépen csendben, akár álnéven ki kellett volna rakni a kész romot valami Pokémon oldalra és elterjedt volna.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaBotyi profiljaGargameth profiljarDAVE profilja