A Microsoft hadászati célokra fejlesztené a HoloLens-t, az alkalmazottak tiltakoznak

2019. február 23.
6.2111
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A Microsoft Workers 4 Good nevezetű Twitter-csatorna a redmondi vállalat alkalmazottainak érdekében nyílt, hogy egy nyilvános platformon is meg tudják védeni a saját igazukat, ezen a fiókon pedig egészen érdekes nyílt levél került publikálásra.

A levelet a vállalat vezérigazgatójának és az elnökének, Satya Nadellának és Brad Smith-nek címezték, és már alapjáraton árulkodó az üzenet tetején virító titulus: HoloLens For Good, Not War.

Körülbelül 100 alkalmazott írta eddig alá a kezdeményezést, miszerint a Microsoft és az amerikai hadsereg novemberben kötött szerződéséhez nem szándékoznak asszisztálni, melynek keretében hadászati célokra fejlesztenék tovább a HoloLens-t, a cég kiterjesztett valóságra kihegyezett szemüvegét.

A levélből kiderül, hogy az alkalmazottak nem szeretnék emberéletek kioltásához adni a nevüket, márpedig a fejlesztésekkel az lenne a cél, hogy a hadsereg gyorsabban tudjon reagálni az ellenségre. Ahogyan ők fogalmaznak a levélben, kvázi "szimulált videojátékként" élnék meg a katonák az egészet, ezzel még távolabb kerülve attól, hogy érezzék a katonák a tetteik súlyát.

Egyébiránt egy közel 479 millió dolláros szerződésről van szó, ami meg is tekinthető nyilvánosan ITT. Jelenleg megoszlanak a vélemények, hogy vajon jogos-e ez a fajta tiltakozás az alkalmazottak részéről. Ti mit gondoltok?


6 hozzászólás

WarriorAutobot

5 éve, 7 hónapja és 3 napja

Mondjuk ha ott dolgoznék akkor én se írnám alá, mert tényleg elég rossz érzés hogy gyilkoláshoz adtam a nevem a fejlesztéssel.

válasz erre

fighterlaci

5 éve, 7 hónapja és 4 napja

Ilyen döntésekbe nem igazán kéne beleszólniuk alkalmazottaknak szerintem.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

5 éve, 7 hónapja és 4 napja

[Tiltott felhasználó!]

Ronalddo

5 éve, 7 hónapja és 4 napja

Amikor a hozzánemértők bele akarnak szólni egy cég működésébe... wtf smiley Semmi közük hozzá, ki kell rúgni őket aztán annyi.

válasz erre

Mordorer

5 éve, 7 hónapja és 5 napja

Ez az új trend, az alkalmazottak megfúrják a céges szerződéseket. Google-nél is sztrájk volt a múltkor ilyen hadászati megrendelés miatt.

válasz erre

VaPe

5 éve, 7 hónapja és 5 napja

Szerintem érthető.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Monyo profiljamarco profiljaKisember001 profilja