A magyar gamerek 62 százaléka PC-n játszik, a legtöbben az akciójátékokat kedvelik

2018. június 11.
4.2111
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Érdekes eredményekre jutott a PayPal és a SuperData egy közös felmérés részeként, amiből kiderült, hogy a magyar játékosok 62 százaléka asztali PC-n nyomul, ha videojátékról van szó, de közel ilyen népszerű az okostelefon is már.

Ez egészen eltérő eredmény a külföldi országok statisztikáihoz képest, hiszen például Észak-Amerikában és Nyugat-Európában inkább a konzolok dominálnak, míg Ázsiában a mobiljátékok a nyerők, Indiában például a gamerek 95 százaléka rendszeresen használ hordozható eszközöket ebből a célból.

A legkedveltebb stílusok tekintetében a magyar gamerek leginkább az akciójátékokat kedvelik, lévén 40 százalékuk rajong a műfajért, de 39 százalék nevezte meg a lövöldözős játékokat, és 26 százalékuk a kalandjátékokat, habár az nem derült ki, hogy mit tekintenek kalandjátéknak éppen a magyarok.

A kutatás megvizsgálta a streamer-jelenséget is, amiből kiderült, hogy hazánkban negyedévente átlagosan a felhasználók 46 százaléka költ legalább 5 ezer forintot videóközvetítésekre, és míg a gamerek 52 százaléka rendszeresen ad ki pénzt digitális játékokért, 47 százaléknyian a három hónapos kutatási ciklusban letölthető tartalmakért is fizettek.

Érdekesség, hogy hazánk a tartalomkészítő streamerek tekintetében a nemzetközi szintet hozza, ezáltal a játékosok 15 százaléka rendszeresen gondoskodik ilyen tartalmakról, azonban míg odakint átlagosan 40-, itthon 57 százaléknyian nem kapnak pénzt a tevékenységükért.
8 hozzászólás

WarriorAutobot

2 éve, 8 hónapja és 2 napja

Ezt nem kell ragozni, csóróság van és akinek van már egy elfogadható gépe az inkább letölti a nem multi központú játékokat a multis játékokat meg mindenféle akciós oldalról összeollózza.

válasz erre

totyak

2 éve, 8 hónapja és 2 napja

Sok magyar PC-n játszik, mert oda le lehet tölteni a játékokat, ennyi a történet. Kár tovább ragozni, hogy bezzeg nyugaton így meg úgy, ezerszer ki lett vesézve.

válasz erre

rDAVE

2 éve, 8 hónapja és 3 napja

szattila írta:
Látszik hogy az Európai emberek jóval igényesebbek.
Hogyne... Ebből aztán látszik, hogy ki igényesebb. Egyrészről senki nem lesz igényesebb, mert konzolon/PC-n játszik, másrészről ezek félinformációk, nem tartalmaznak létszámot. Gazdasági és társadalmi háttér sem mindegy. Valamint a ráfordított összeg sem. Nem véletlen dominál Amerikában és Nyugat-Európában a konzol, amíg itt a PC. A PC egy baromi tág fogalom, ezért tud egy gazdaságilag gyengébb országban erős lenni. India? Nincs még akkora GDP-jük, mint az Egyesült Királyságnak, de lassan a világ legnépesebb országa. Nekik baromira nincs pénzük konzolokra és más kütyükre, csak egy rétegnek. Ott még az Apple és a Samsung se tud első lenni, mert jobban veszik az olcsó márkákat. Persze, hogy telón fognak játszani. Kínaiak konzolt se láttak évekig, illegális volt, manapság is gyér játéklistával van. A PC-s ipar rengeteget termel, de telefonja mindenkinek baromi olcsón lehet. Fiúk, lányok, kicsik, nagyok, mind okostelefonnal mászkál, nem gamerek, csak unatkozó emberek, akik játszanak 5 percet telefonon. Jelenleg Kína termeli a legtöbb pénzt, meg a Tencent, akik egyszerre foglalkoznak PC-vel és mobillal is. Dél-Koreában is hatalmas a mobil piac, miközben az egyik legnagyobb PC-s kockák is ott vannak, PC-s termek még mindig minden sarkon ott vannak. Japánnak meg hatalmas szerepe van a konzolokban, Sega, Nintendo, Sony... Mai napig az egyik legnagyobb konzolos piac, valamint az árkád játéktermek is mennek még, PS4 szintű hardverrel. Gazdaság, szokások és részletes adatok nélkül ebből kiindulni...

válasz erre

Ronalddo

2 éve, 8 hónapja és 3 napja

Hellblade írta:
Jó nagy baromság ez a felmérés,mert az offline,single player gamereket szinte lehetetlen mérni..továbbá számomra aki csak multizik,mondjuk csgo,vagy nyomat valami böngészős játékot,az nem is igazi gamer..telefonosokról meg ne is beszéljünk!
Egyet kell értenem...

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

2 éve, 8 hónapja és 3 napja

[Tiltott felhasználó!]

drift3r91

2 éve, 8 hónapja és 3 napja

Csak mikor jön az 5. és bejelenti hogy hajszáritón játszik 20fps el lowon cs go- t de a 200dolláros skinje befigyel, na az a finom. PC és PC között is van különbség.

válasz erre

szattila

2 éve, 8 hónapja és 3 napja

Látszik hogy az Európai emberek jóval igényesebbek.

válasz erre

muki

2 éve, 8 hónapja és 3 napja

Akkor ennyit arról hogy a PC-n kevesen játszanak.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

sony1515 profiljanurbanu profiljaManiac profilja