A laptopokba szánt GTX 1000-es csúcskártyák átdolgozásán ügyködik az NVIDIA

2017. május 01.
3.2101
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
petike737 profilja, adatai
petike737
A hordozható számítógépek piacán az elmúlt évek egyik legnagyobb trendje a külsőt és a belsőt is egyaránt érintette, hiszen a gyártók igyekeznek minél könnyebb és kompaktabb gépeket kínálni, de ezekből sem spórolhatják ki az erőt.

A grafikus kártyák kapcsán mostanság az Intel beépített megoldásai mellett leginkább az NVIDIA GTX 1000-es széria mobil változatai tűnnek fel az adatlapokon, melyek között bizony nagyon komoly erővel rendelkező modellek is akadnak.

A GTX 1070 és GTX 1080 például rengeteg asztali megoldást is lekőröz, ugyanakkor néha komoly fejfájást okoz a tervezőknek a két kártya fogyasztása és hűtése. Ezt az NVIDIA hamarosan újabb változatokkal orvosolhatja, hiszen nemsokára piacra kerülhetnek azok a laptopok, melyekbe a kissé átdolgozott kártyák kaphatnak helyet.

Ezek kisebb fogyasztás mellett igyekeznek közel azonos teljesítményt nyújtani, hiszen a legnagyobb változás az órajeleket érinti. A tervek szerint 15-20 százalékkal alacsonyabb órajelek mellett sikerült a TDP értékeket nagyjából 25 százalékkal csökkentetni, vagyis a bivalyerős gépek tovább bírhatják és a hűtésük is optimálisabb lehet.
3 hozzászólás

WarriorAutobot

2 éve, 9 hónapja és 25 napja

A kis helyre sűrített VGA-k mindig drágábbak.

válasz erre

totyak

2 éve, 9 hónapja és 25 napja

Ha ezt így össze lehet hozni, akkor PC-be miért nem így adják ki?

válasz erre

zender

2 éve, 9 hónapja és 25 napja

Ez tök jó csak mindig olyan marha drágák ezek a laposok. Már az áron kéne inkább finomítani kicsit.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

RyutheStaR profiljagery1113 profiljaWickedSick profiljaSándorkolbász profilja5t3v3nk3 profiljaWarriorAutobot profiljaRobi022 profilja