A konzolosokat jobban érdekli a VR, mint a PC-s játékosokat

2016. március 22.
2.1431
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Érdekes részletekre hívta fel a figyelmünket az Ipsos legfrissebb kutatása, a kérdéses csapat ugyanis egy felmérés során bebizonyította, hogy a virtuális valóság témaköre sokkal jobban érdekli a konzolos játékosokat, mint a PC-s tábort.

Mindez csak azért különösen érdekes, mert míg konzolokra eddig mindössze a PlayStation VR készül - az is csak PS4-re -, addig PC-re már ott az Oculus Rift és a HTC Vive is a kanyarban, méghozzá tucatnyi egyéb projekt mellett.

Márpedig a kutatók azt az eredményt kapták, hogy míg a konzolos rajongóknak a 63 százaléka érdeklődik a VR headsetek iránt, addig a PC-s fanatikusok között ez az arány alig 51 százalékra tehető.

A kutatási anyag kapcsán érdekesség, hogy brit, francia, spanyol és német játékosokat kérdeztek meg, és külön felhívták a figyelmüket arra, hogy az ár figyelembevétele nélkül adjanak választ a kérdésre.
8 hozzászólás

totyak

8 éve, 8 hónapja és 15 napja

Erre nagyon egyszerű a magyarázat. Míg a konzolosoknak ott a konzol és csak a VR kiegészítőt kell megvenni a mókához, addig a PC-seknek egy elég komoly gép kellene a szemüveg mellé. Legtöbb pc játékosnak nincsenek meg az alapvető hardwerei egy ilyen élményhez.

válasz erre

WarriorAutobot

8 éve, 8 hónapja és 15 napja

Engem konzolon érdekel, mert ott játszok komolyabb játékokkal. PC-n csak Sims, Simcity és Minecraft szokott pörögni.

válasz erre

kpal

8 éve, 8 hónapja és 15 napja

Annyira engem sem hoz lázba , elég ha itt-ott kipróbálom. És VR-t venni annak a legérdemesebb ,aki tudja mindig maximumon pörgetni egy új adott játékot,különben csorbul az élmény. Így sűrűbben kell hardvert cserélni mint a normál monitoron való játéknál.

válasz erre

Fáraó

8 éve, 8 hónapja és 15 napja

Én pc-s vagyok, és érdeklődnék a VR iránt, viszont elég keveset játszok és akkor is van amikor csak simcity-t röhögő smiley az VR-ba nem túl izgi röhögő smiley Így nekem nem igazán érné meg, max 30k-t de annyiért max telefonhoz tudnék VR kiegészítőt venni röhögő smiley

válasz erre

Xelosz

8 éve, 8 hónapja és 15 napja

Ha árat nem mondanak én is úgy lennék vele, hogy érdekel...
De nekem ez még nincs elérhető áron szóval meg leszek nélküle röhögő smiley

válasz erre

drift3r91

8 éve, 8 hónapja és 15 napja

Ha figyelembe lettek volna véve az árak ez a szám 5 és 2 % lenne röhögő smiley
Megtehetném, hogy benevezek a VR-vonatra, de nekem nem nyújt olyan játékot, amiért érdemesnek tartanám, hogy nekem is legyen. Magyar viszonylatban a 13-17 éveseket tuti vonzza a dolog, csak nincs rá pénzük ezért majd nézik a magyar hires yt osokat akik helyettük játszanak majd ezekkel röhögő smiley

válasz erre

Ravor

8 éve, 8 hónapja és 16 napja

Azért annyira nincs elmaradva a pc-s tábor se, azthittem nagyobb lesz a különbség röhögő smiley

válasz erre

muki

8 éve, 8 hónapja és 16 napja

Na mondjuk ezt nem gondoltam volna. meglepett smiley Hololens egyébként lesz Xbox One-ra, azt nem tudjátok?

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Remulto profiljaManiac profiljamarco profilja