A Google egyáltalán nem aggódik a Stadia technológiai oldala miatt

2019. március 25.
4.6511
Maniac profilja, adatai
Maniac
A Google Stadia bejelentése után rengeteg olyan vélemény jelent meg a rajongók között, miszerint jó-jó a keresőóriás kezdeményezése, csakhogy technológiai oldalról mindezt megvalósítani nagy valószínűséggel lehetetlen, de legalábbis nehézkes lesz.
 

Phil Harrison, a projekt egyik első embere azonban az Ars Technica kérdéseire válaszolva elmondta, hogy ő a technológiai oldalról a legkevésbé sem aggódik a Stadia miatt, sem a latency, sem a minőség nem okozhat gondot nekik, mert olyan új megoldásokat alkalmaznak a streaming szolgáltatáshoz, ami hardveres szinten kínál innovációt a saját adatközpontjaikban.

Phil természetesen nem volt hajlandó közelebbről ismertetni, hogy miféle hardveres megoldásokról van szó, de kiemelte, hogy ezzel az újításukkal nem okoz majd problémát nekik a 4K és a 60fps streamelése akár egy normál 30 Mbps-os internetkapcsolat mellett sem.

Hozzátette, hogy a béta óta sokat változott a Stadia, drámai minőségi növekedést értek el ezzel a hardveres módosítással úgy, hogy közben a hálózati kapcsolat sebességét nem kellett emelniük.

Harrison elmondta továbbá, hogy verekedős játékok is fejlesztés alatt állnak Stadiára, ami nagy kihívás a platform részéről, hiszen precíz inputot és magas fps-számot igényelnek az efféle alkotások.
3 hozzászólás

Patrik94

10 hónapja, 3 hete és 1 napja

Nem tudom elhinni hogy ez rendesen fog menni...

válasz erre

Mordorer

10 hónapja, 3 hete és 1 napja

Nekik nem is kell aggódniuk.

válasz erre

Hentes

10 hónapja, 3 hete és 1 napja

Nagyon kíváncsi leszek erre a valóságban...

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

WickedSick profilja